Ponta promite CAS cu 5% mai mic angajatorilor. De la anul

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica, ca Guvernul intentioneaza ca, anul viitor, sa reduca nivelul contributiilor de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale la angajator, pastrand in acelasi timp cota unica de impozitare de 16% pentru societatile comerciale. Acelasi lucru fagaduia in toamna si Emil Boc, iar in primavara, Mihai-Razvan Ungureanu. Pe cine sa credem?

“De la 1 ianuare 2013, intentia Executivului este sa efectueze anul viitor o reducere de 5 puncte procentuale la angajator, in privinta CAS”, promite Ponta.

Anul trecut, Ministerul Finantelor sustinea ca propunerea opozitiei de reducere a CAS ar avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei.

Victor Ponta are mari planuri pentru redresarea economiei, cu ajutor acordat angajatorilor si locuri de munca tinerilor. Nu mai aminteste despre cele 1 milion de locuri de munca promise inaintea votarii motiunii de cenzura care l-a facut premier, dar spune ca sigur ii va ajuta. Sperantele romanilor nu trebuie sa se indrepte insa prea aproape, pentru ca aceste fagaduinte sunt pentru anul viitor.

Dupa promisiuni neonorate de guvernele Boc si Ungureanu, este greu de convins romanii ca acestea vor fi infaptuite de Ponta. Rezultatul se va vedea la alegerile parlamentare din noiembrie. Pana atunci, Victor Ponta spune de unde va lua banii: prin restrangeri de cheltuieli, inclusiv ale Fondului de rezerva – ramae de demonstat acest lucru in urmatoare jumatate de an – si de la investitii, cum altfel!

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.