Ponta renunta la Paris si Berlin: “Pana pe 29 iulie stam acasa”

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca pana pe 29 iulie nu va mai face nicio vizita in afara tarii, cu exceptia Chisinaului, desi saptamana trecuta anunta un periplu prin Europa pentru a-i convinge pe liderii europeni ca ingrijorarile exprimate de ei privind schimbarile fulger din Romania nu sunt justificate. Dupa dusul rece de la Bruxelles, Ponta asteapta pana dupa referendum. Nu are incotro, pentru ca usile i se cam inchid in Europa. Si se pare ca Francois Hollande, presedintele socialist al Frantei in care Ponta isi punea mari sperante, n-ar prea vrea sa se afiseze cu el.

“Pana pe 29 stam acasa. Merg doar la Chisinau, ca avem niste proiecte foarte importante de facut. Dupa 29… “, a spus Ponta.

Premierul a facut aceasta declaratie la receptia de la resedinta ambasadorului francez, cu prilejul Zilei Nationale a Republicii Franceze.

Pe 6 iulie, Ponta declara ca se va intalni in perioada urmatoare cu partenerii europeni si internationali pentru a demonta “o campanie ticaloasa de denigrare a Romaniei” in special in ceea ce priveste o presupusa intentie de subordonare a Justitiei de catre actuala putere.

“Tuturor le-am spus acelasi lucru: va rog sa trimiteti experti in primul rand sa demontam minciuna. Nu a existat si nu va exista nicio ingerinta in Justitie. Nu exista niciun caz in care cineva sa fi intervenit. (…) Informatiile au fost intentionat false pentru a fi folosite intr-o batalie politica si voi merge la Bruxelles, la Paris, la Berlin pentru a raspunde partenerilor nostri, pentru ca este vorba de Romania si, indiferent, de ce va decide poporul roman pe 29 iunie de pe 30 trebuie sa traim in aceasta tara. Nebunia acuzatiilor din campania electorala trebuie sa aiba totusi o limita”, acuza premierul la acea data.

Dupa esecul de la Bruxelles insa, Ponta a inteles ca e cam izolat. Ca sa aiba totusi activitate externa, se va duce marti la Chisinau, unde va semna impreuna cu prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, mai multe documente cu caracter economic.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.