Ponta s-a întors fără cârje din concediu

Victor Ponta a urcat astăzi fără cârje scările Guvernului, renunţând la ele pe tot parcursul vacanţei petrecute la Miami şi Caraibe. El își va relua atribuțiile de șef al Executivului, pe care i le delegase vicepremierului Gabriel Oprea.

În 28 iulie, după ultima şedinţă a Guvernului, când a fost aprobată o altă rectificare bugetară decât cea publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor – aşa cum s-a dovedit pe 31 iulie, în Monitorul Oficial -, Ponta anunţa:

“Plec în concediu, mă întorc duminică, pe 9 august. E concediu de odihnă cu familia, mă duc în afara țării (la Miami şi, ulterior, pe un vas de croazieră – n.r.). Plec în concediu cu soția și cei doi copii”.

Despre o nouă operaţie la genunchi, pe care o anticipa în acele zile, premierul a spus: “Nu mă duc acum la niciun control în Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din România, domnul Codorean, și cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfârșitul lunii august, în funcție de cum evoluează recuperarea”.

Victor Ponta trebuie să meargă zilele acestea şi la DNA, când va fi gata expertiza contabilă dispusă de procurori în dosarul său de corupţie Turceni-Rovinari.

Însă procurorul care instrumentează cazul, Jean Uncheşelu, se află în concediu până în 17 august.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.