Ponta se plânge la ambasade

Premierul Victor Ponta a transmis o scrisoare deschisă către Statele Unite, Uniunea Europeană, ambasade şi ONG-uri, în care se plânge că DNA nu are nicio dovadă care să-l incrimineze în dosarul de corupţie Turceni-Rovinari.

El promite că va folosi toate metodele legale pentru a dovedi că nu are nicio legătură cu dosarul lui Dan Şova, arătând că a prezentat dovezi în acest sens.

Evident că Ponta nu uită de “duşmanul” Băsescu şi menţionează, totodată, că în ciuda solicitării actualului preşedintele Klaus Iohannis de a-şi depune demisia, premierul este numit de Parlament iar aceast for este singurul care îl poate demite.

Ponta clamează respectul pentru Constituţie şi pentru principiile sale, care sunt “esenţiale pentru societatea noastră”.

Victor Ponta mai vorbeşte în scrisoare despre măsurile luate de guvernul său în ultima perioadă, lăudându-se cu reducerea TVA la alimente, arătând că există un “nivel foarte mare de încredere a populaţiei în premier”.

Iată scrisoarea deschisă, transmisă de staff-ul lui Ponta: 

“Informare cu privire la acuzele aduse premierului PM Victor Ponta:

Vineri, 5 iunie, 2015, Prim-Ministrul României, Victor Ponta, a fost anunţat de către DNA că a devenit suspect în dosarul fostului ministru Dan Şova. Anunţul a fost făcut public în aceeaşi zi în care opoziţia – PNL – a depus în Parlament o moţiune de cenzură fără fundament cu scopul de a înlătura de la putere actualul guvern condus de Victor Ponta. Mai mult, în urmă cu câteva zile, preşedintele Iohannis declara că a devenit din ce în ce mai greu să colaboreze cu actuala majoritate.

Săptămâna trecută, pe 1 iunie, au fost adoptate două măsuri importante din punct de vedere social şi economic: Guvernul a dublat alocaţiile copiilor şi a redus TVA la alimente de la 24% la 9%, ambele decizii fiind extrem de populare, cu un puternic impact social.

Toate acuzaţiile aduse astăzi de procurori în cazul Şova au fost prezentate în prealabil de duşamnii politici ai actualei majorităţi parlamentare, în special de fostul preşedinte Traian Băsescu, dar demontate punct cu punct de către Victor Ponta cu documente doveditoare irefutabile.

Pe scurt, Dan Şova este acuzat de nereguli într-un contract încheiat cu complexul energetic Turceni-Rovinari, în timp ce Victor Ponta nu a avut niciodată vreun contact cu compania citată, după cum dovedesc actualele documente ale complexului energetic şi Baroul Bucureşti (corpul profesional al avocaţilor din care face şi acesta parte).

Anterior, DNA şi ANI (Agenţia Naţională de Integritate) au confirmat public că Victor Ponta nu are nici o implicare în acest caz.

Acest anunţ vine la câteva zile după ce Victor Ponta a a declarat public că este nevoie ca sistemul judiciar să înfrâneze abuzurile şi a mai solicitat şi egalitatea tratamentului în toate cazurile cercetate. 

De asemenea, în timpul guvernării lui Victor Ponta, s-au înregistrat o creştere semificativă a bugetului instituţiilor din justiţie, precum şi o creştere a independenţei lor. Ca o consecinţă, numărul investigaţiilor şi a dosarelor a crescut. 

Primul ministru va urma toate procedurile legale pentru a demonstra că nu există nicio dovadă incriminatoare la adresa lui în acest caz. 

Preşedintele Iohannis a cerut astăzi demisia premierului. Primul-ministru Ponta a declarat că, deşi respectă opinia preşedintelui, el a fost numit în funcţie de Parlament, prin urmare Parlamentul este singura instituţie care poate decide demisia sa. El a reafirmat respectul pentru Constituţie şi pentru principiile ei, considerându-le esenţiale pentru societatea noastră”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.