Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub pretul pietei

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, doua documente despre care sustine ca privesc exporturi de energie electrica sub pretul pietei, aprobate de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, el exprimandu-si convingerea ca DIICOT si DNA vor elucida acest caz.

“Nu as vrea sa va dezamagesc si sa va arat ca incepem sa gasim documente privind organizarea exportului de energie electrica la preturi de 128 de lei pe MW, 174 si 180, in timp ce preturile pe piata erau 220, semnate de… aveti dreptul sa ghiciti cine le-a semnat, ca vi le si dau. Avem si datele 25.08 2010 si 03.09.2010, este vorba despre domnul… hai, cel care nu minte, nu fura, el se jura ca nu fura si l-am prins cu … notele… domnul Adriean Videanu”, a rabufnit Ponta, dupa ce credea ca a a tinut presa in suspans.

“Sunt convins ca DIICOT si DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru ca o sa fiti foarte uimiti unde a ajuns aceasta energie. Eu stiu: prin Cipru, in Piatra Neamt”, a adaugat Ponta.

Premierul a facut aceasta declaratie in conferinta de presa pe care a sustinut-o pentru a raspunde acuzatiilor de plagiat.

Victor Ponta acuza, in urma cu o saptamana, ca Videanu “e cel mai mare hot”, ca “are 4 dosare la DNA” si ca “a semnat contracte cu “baietii destepti””. Premierul promitea, totodata, ca va face publice detalii din aceste dosare, asumandu-si “riscul juridic”. Acest lucru nu s-a mai intamplat.

Videanu a negat acuzatiile si spus ca il da in judecata pentru calomnie, aratand ca Ponta l-a acuzat fara dovezi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.