Pornește Rabla 2015

Persoanele fizice care doresc să achiziționeze o mașină nouă prin Programul ”Rabla” pot aplica începând de mâine, 27 aprilie, la cei 104 dealeri autorizați din întreaga țară după procedura de selecție derulată în cursul acestei luni, informează Ministerului Mediului.

Vor fi alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 pentru persoane juridice, inclusiv instituții publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizații profesionale care sunt organizate și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

Procedura va fi electronică, în sistemul informatic gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Ghidul de finanțare a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului și a fost publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015.

Prima de casare rămâne la valoarea de anul trecut: 6.500 lei. Valoarea eco-bonusurilor a fost însă majorată, astfel:

– 750 lei pentru un autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate;

– 1.500 lei pentru achiziționarea unuia cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un eco-bonus;

– 2.500 lei pentru un vehicul electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Vor putea fi cumulate două astfel de tichete.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.