Posesorii de Audi şi VW pot verifica online dacă au motoare „trucate”

Producătorul auto german Audi își va informa de mâine clienții, prin intermediul paginii sale web, dacă autoturismul le este afectat de scandalul noxelor, deocamdată numai cei din Germania având această posibilitate.

Tot ce trebuie făcut este introducerea numărului de identificare al mașinii pe pagina web www.audi.de. Compania menționează că în următoarele săptămâni va anunța dacă este nevoie să fie făcute modificări la autovehiculele cu motor diesel EA 189 de 1,6 sau 2 litri, Euro5.

Nu sunt afectate motoarele TDI de 1,6 și 2 litri Euro 6, și nici motoarele TDI V6 și V8.

Totodată, pe pagina oficială de internet a Volkswagen a fost postată o aplicaţie prin care fiecare posesor de maşină diesel poate verifica dacă aceasta are probleme cu poluarea.

Se introduce seria de şasiu iar rezultatul este afişat imediat.

Dacă maşina deţine softul trucat, proprietarul este îndrumat către service.

În caz contrar, aplicaţia anunţă că maşina are toate echipamentele în regulă.

Banca elvețienă Credit Suisse apreciază că scandalul falsificării testelor de emisii poluante ar putea costa Volkswagen între 23 și 78 de miliarde de euro, cu mult față de cei 6,5 miliarde de euro promişi de concernul german că îi va aloca pentru costurilor generate de chemarea la reechipare a celor 11 milioane de maşini vândute cu softul “otrăvit”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.