Poşta Română şi firma de curierat DPD, parteneri în livrări internaţionale

Poşta Română şi DPD România, parte a grupului francez Geopost, au încheiat un parteneriat în baza căruia vor înfiinţa un serviciu de livrări internaţionale ce va deveni operaţional din luna august, informează divizia de servicii express a operatorului naţional poştal, Prioripost.

“Acest parteneriat face parte din acţiunile înscrise în noul plan de management al Prioripost. Începând cu luna august, PrioriPost, în parteneriat cu DPD, va furniza un nou serviciu economic de curierat internaţional rutier, efectuat în Europa. Prin utilizarea infrastructurilor celor două branduri, Prioripost îşi propune să creeze un serviciu de livrări internaţionale”, se arată într-un comunicat.

Serviciul “RoadShip” va pune în comun infrastructura la nivel naţional pe care o deţine Poşta Română cu infrastructura rutieră de talie internaţională a firmei de curierat DPD.

În urma parteneriatului, conducerea PrioriPost estimează o creştere de câteva procente a cifrei de afaceri în următorul an.

Serviciul furnizat împreună cu DPD este complementar celor deja existente în portofoliul de servicii de curierat international al Prioripost, şi anume SkyPak (serviciu internaţional axat pe transport aerian, în parteneriat cu firma de curierat TNT Express) şi EMS (serviciu internaţional de livrare de documente şi mărfuri).

Cu afaceri de 1,2 miliarde de lei, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi poştale.

Acţionarii Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Amintim că privatizarea Poştei, încercată de Guvern anul acesta, a eşuat şi va fi reluată anul viitor.

Dynamic Parcel Distribution (DPD) România este o companie deţinută de Geopost, parte a operatorului naţional francez La Poste. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.