Premierul Ponta a plecat la Bruxelles cu ministrii Marga si Orban

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineata spre Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene. Cei trei s-au urcat intr-un avion de linie Tarom, care a fost garat in fata salonului oficial al aeroportului si unde au fost adusi cu autobuzul, din fata terminalului, si ceilalti pasageri care au cumparat bilet pentru cursa spre Bruxelles.

Reprezentarea Romaniei de catre premier la Consiliul European se face de catre Victor Ponta cu incalcarea deciziei de miercuri a Curtii Constitutionale. CCR a hotarat ca presedintele Romaniei reprezinta tara la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, prim-ministrului.

Presedintele Traian Basescu nu a facut nicio declaratie pana in acest moment, astfel ca nu se stie daca va merge si ella Bruxelles.

Miercuri seara, Guvernul a transmis ca primul-ministru va efectua “o vizita” la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie, si ca Biroul de presa va pune la dispozitia mass-media, in timp util, informatii referitoare la programul premierului. Programul vizitei primului ministru nu este deocamdata cunoscut. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.