Preşedintele Băsescu l-a numit pe Chiţoiu interimar la Economie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei şi îl numeşte pe vicepremierul Daniel Chiţoiu interimar la acest portofoliu, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. BPN al PNL va decide luni cine va fi ministru la Economie, urmând ca propunerea să fie înaintată premierului care o va transmite mai departe şefului statului.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, marţi, şefului statului propunerea ca ministrul Finanţelor Publice, vicepremierul Daniel Chiţoiu, să preia ca interimar conducerea Ministerului Economiei, urmând ca o nouă propunere pentru acest portofoliu să fie înaintată în maximum 45 de zile.

Întrebat de jurnalişti dacă a semnat decretul în acest sens, preşedintele Traian Băsescu a declarat mari seara, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la Palatul Cotroceni, că „astăzi nu am făcut mapa”.

După încă o zi, Chiţoiu s-a văzut interimar la Economie. PNL a anunţat, prin liderul său, Crin Antonescu, că Biroul Politic Naţional se va întruni luni pentru a desemna un nou ministru la Economie.

Amintim că Varujan Vosganian a demisionat imediat după ce Senatul l-a salvat, prin vot, de urmărirea penală de DIICOT, în dosarul în care este acuzat de complot şi subminare a economiei naţionale în perioada în care a deţinut funcţia de ministru al Economiei în Guvernul Tăriceanu.

Alături de Vosganian este acuzat şi un alt fost ministru al Economiei, Adriean Videanu, însă acesta nu a avut acelaşi noroc: preşedintele Traian Băsescu a semnat cererea DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale asupra pedelistului.

Astfel, în acest dosar, doi foşti miniştri acuzaţi de aceleaşi fapte vor avea regim diferit: unul va fi anchetat şi va merge în justiţie, iar altul a scăpat printr-un simplu vot al Parlamentului.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.