Presedintele PPE: Votul fortat de suspendare – act fara scrupule, pentru implementarea autoritarismului

Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular European (PPE, formatiunea cu cel mai mare grup politic din Parlamentul European, din care face parte si PDL), sustine, intr-o declaratie de presa facuta publica sambata, ca votul “fortat” de suspendare a presedintelui Traian Basescu este “un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre premierul Victor Ponta si coalitia sa USL”. Declaratia lui survine a doua zi dupa suspendarea din functie a sefului statului, votata vineri seara, de Parlament, de 256 de parlamentari USL, UNPR si UDMR.

“Votul fortat de suspendare a presedintelui Basescu este un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre premierul Victor Ponta si coalitia sa USL. In fapt, desi Curtea Constitutionala a declarat ieri (vineri, n.r.) ca presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia, USL tot a procedat la vot”, a afirmat presedintele PPE, citat in comunicatul remis mass-media.

“Actele arbitrare ale USL – inlocuirea Avocatului Poporului, a presedintilor ambelor Camere ale Parlamentului, si acum a presedintelui tarii – arata dispret total fata de statul de drept. Acei membri ai Parlamentului care au sustinut aceste actiuni abuzive impotriva statului roman, sau cei ce au permis desfasurarea lor, vor trebui sa dea socoteala electoratului lor la viitoarele alegeri parlamentare”, continua Wilfried Martens acuzele.

El da asigurari ca institutiile UE si PPE nu vor permite ca Romania sa sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism.

“Inselatoriile de tipul plagiatului lui Ponta au afectat tranzitia spre democratie”

“Inselatoriile de tipul plagiatului lui Ponta au afectat tranzitia spre democratie greu castigata de catre Romania. In orice caz, un lucru este cert: institutiile Uniunii Europene, PPE, si toti cei dedicati proiectului european si statului de drept nu vor permite ca Romania sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism”, mau spune presedintele PPE.

“Intre timp, si in ciuda schimbarilor de ultim moment ale legii referendumului, facute cu dedicatie de catre USL, asteptam ca referendumul pentru presedintele Basescu sa fie organizat si desfasurat in concordanta cu principiile si normele democratice general acceptate. Inutil de mentionat, ca PPE va monitoriza fiecare pas al tuturor proceselor legate de referendum”, conchide Martens. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.