Deszapezire nationala cam pe sec

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si-a mobilizat vineri noaptea utilajele si personalul, la prima deszapezire la nivel national din anul 2012. Din fericire, cantitatea de zapada nu a fost mare, insa preventiv a fost imprastiat material antiderapant.

CNADNR a actionat pe intreaga retea rutiera, astfel ca, pe parcursul noptii de vineri spre sambata, 235 autoutilaje au raspandit 1.313 tone material antiderapant. Sambata nu exista drumuri cu circulatia intrerupta, iar traficul pe drumurile nationale din zonele de munte se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este umed in Dobrogea si Muntenia si partial umed in restul tarii.

Directorii Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri sunt direct responsabili pentru asigurarea conditiilor de siguranta a circulatiei pe intreaga retea de drumuri nationale, prin activitatea de prevenire si interventie pentru combaterea poleiului si inzapezirii drumurilor, informeaza CNADNR.

 

CFR, cu drezinele pornite

 

CFR SA a activat comandamentele teritoriale de iarna, 50 de drezine pantograf fiind pregatite sa intervina in caz de deranjamente. Totodata, personalul feroviar va actiona cu 33 de pluguri de zapada, in functie de evolutia fenomenelor meteorologice nefavorabile.

Dispeceratele functioneaza in dispozitiv complet, iar regionalele de cale ferata monitorizeaza circulatia feroviara astfel incat, in caz de urgenta, sa se poata interveni prompt cu utilajele deja pregatite pentru astfel de situatii.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.