Prima transa din imobilele RA-APPS, la vanzare

RA-APPS a inceput procedurile de vanzare a primelor 130 de imobile din totalul de 733  aprobate anul trecut de Guvern a fi instrainate. Lista scurta cuprinde 90 de apartamente si 10 spatii comerciale in centrul Bucurestilor, precum si terenuri, vile si hoteluri la munte si la mare.

Apartamentele si spatiile comerciale din Capitala sunt situate pe strada Mihai Eminescu, bulevardele Magheru, Nicolae Balcescu si Aviatiei. La munte, lista cuprinde terenurile hotelului Robinson din Predeal (3.066 mp), iar la mare – cele de tenis si minigolf ale hotelului Arad din Neptul-Olimp (14.414 mp). Alte active sunt situate in Bucuresti si Snagov: complexul agrozootehnic Magurele (cu teren de 48.315 mp), complexul Muntenia din Snagov (teren de 11.403 mp), complexul restaurant Dunarea (teren de 6.800 mp).

Pentru prima etapa a vanzarii mai sunt luate in calcul hotelul Dacia din Neptun-Olimp (teren de 7.990 mp), mai multe vile din statiunile Neptun-Olimp, Mamaia, Eforie Nord, Predeal si comuna Snagov, precum si hotelurile Gloria si casa de oaspeti Bradet din Suceava, plus un apartament de trei camere din Cluj-Napoca.

Guvernul si-a propus sa incaseze in bugetul pentru acest an 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vanzarea imobilelor RA-APPS. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.