Prima zi fără drumuri închise. Mai sunt însă restricţii de tonaj

Astăzi este prima zi fără drumuri naţionale închise circulaţiei după 7 zile de viscol şi ninsori şi 4 fără nicio avertizare meteo. Ieri au fost interzise circulaţiei 4 tronsoane de drum naţional în nordul Moldovei, deşi nu a fost Cod Galben sau Portocaliu de vreme rea, dar au fost redeschise în această dimineaţă. Mai rămân însă drumuri pe care camioanele nu au voie să circule.

Iată drumurile cu restricţii:

• DN 24C Manoleasa – Rădăuți Prut (jud. Botoșani) – restricție pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone;

• DN 29 Săveni – Manoleasa (jud. Botoșani) – restricție pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone;

• DN 29A Darabani – Rădăuți-Prut (jud. Botoșani) – restricție pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone;

• DN 24D Bălăbăneşti – Cuca (jud. Galați) – restricție pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone;

• DN 7C, între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), restricție pentru autovehiculele de peste 7,5 tone (pericol de avalanşă).

În judeţul Constanţa a fost ridicată, în această dimineaţă, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN 3 Ostrov – Băneasa.

Restricţii tot anul pe DN1 Bucureşti – Braşov

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române reaminteşte că pe DN1 Bucureşti – Braşov, conform noilor reglementări, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:

• DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov;

• Autostrada A3: Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov.

Restricţii pe podul Agigea

Totodată, în judeţul Constanţa, pe DN39, pe podul de la Agigea aflat în lucru (km 8+988), în perioadele 22 ianuarie – 7 februarie şi 30 aprilie – 15 iunie se închide sensul de mers Constanţa – Mangalia, iar traficul rutier se va desfăşura pe sensul opus, pe câte o bandă, în ambele direcţii.

Este menţinută restricţia de viteză de 50 km/h şi cea impusă autovehiculelor mai mari de 5 tone.

În perioada 23 ianuarie – 14 iunie este întrerupt traficul rutier pe pod pentru toate categoriile de vehicule, timp de patru ore, în zilele de joi, sâmbătă şi marţi, în intervalul orar 09:00 – 13:00, şi în fiecare noapte de luni spre marţi, între orele 23:00 şi 03:00.

Tot pe acest pod, se va întrerupe circulaţia pentru toate tipurile de vehicule şi la sfârşitul acestei săptămâni, în noaptea de vineri spre sâmbătă (7/8 februarie), în intervalul orar 23:00-03:00.

Rută ocolitoare: A2-nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.