Primăria Sectorului 1 va construi un spital

foto-daniel-tudorachePrimăria Sectorului 1 a identificat un teren de 4,4 hectare în zona de nord a Capitalei unde va construi un spital cu finanțare integrală din bugetul local. Mai  mult, în zonă vor fi construite locuințe de serviciu pentru medici

Proiectul spitalului va fi realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, în urma discuțiilor purtate de primarul Daniel Tudorache cu ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

Noua clinică va funcționa ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toți bucureștenii.

Unitatea medicală fi situată în zona de nord a Capitalei, pe strada București-Târgoviște, la numărul 10.

Spitalul va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical. Aceasta înseamnă că investigațiile, diagnosticul, tratamentul și recuperarea pacienților se vor face în același centru medical.

Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureștiului și care se pretează unei investiții de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte ușor accesibilă. În perioada următoare voi declanșa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internațional de arhitectură și voi chema la licitații constructori cu experiență în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, anunță primarul Dan Tudorache.

Totodată, pentru că Bucureștiul are nevoie de un operator de servicii medicale care să facă față și situațiilor de criză, noul spital din Sectorul 1 va respecta toate standardele de asistență medicală pentru cazurile de urgență.

În plus, spitalul va funcționa ca un centru universitar pentru studenții universităților de medicină și medicii rezidenți.

PLAN SPITAL 1

Construirea unui nou spital ultramodern presupune și angajarea unui personal medical de excepție. Primăria Sectorului 1 și Ministerul Sănătății au în vedere încurajarea medicilor români care au părăsit țara să se întoarcă în România și să lucreze într-un mediu cu totul nou.

Vreau să construim, în zona de nord a Bucureștiului, un ansamblu de locuințe de serviciu care să fie închiriate întregului personal medical la prețuri modice”, promite primarul Sectorului 1.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.