Primarul Negoita: Vom urmari recuperarea prejudiciilor aduse domeniului public

Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 (zona in care se afla Centrul Istoric al Capitalei, zonele bulevardelo Unirii si Corneliu Coposu), condamna “comportamentul total necivilizat al grupurilor de persoane care au vandalizat mobilierul urban, bunurile publice stradale, magazinele, sediile bancilor de pe raza sectorului, spatiile verzi amenajate, scuarurile si parcurile amenajate din fonduri exclusiv publice” si anunta ca Primaria va urmari recuperarea prejudiciilor aduse de grupurile infractionale in seara de pomina a confruntarilor stradale cu organele de ordine.

„Apreciez actiunile ce au avut loc in seara de 15 ianuarie ca o dovada clara ca autoritatile statului trebuie sa actioneze mult mai ferm si mai coerent in cazul unor astfel de grupuri infractionale. Am convingerea ca dialogul este singura cale de a progresa, iar la nivelul Bucurestiului trebuie implementata o strategie de preventie a faptelor antisociale in randul grupurilor cunoscute ca fiind certate cu legea. Condamn orice actiune de distrugere a bunurilor publice, fie ca vorbim de investitii din fonduri publice sau private”, a declarat edilul Liviu Negoita.

Primaria Sectorului 3 va efectua lucrarile publice de refacere a domeniului public. Cat priveste lista distrugerilor produse de ultrasi in violentele fara precedent in Romania, edilul are o evidenta amanuntita a fiecaruia dintre spatiile comerciale, cu pagubele estimate:

1. Magazinul Vodafone situat in Bd. Corneliu Coposu nr. 1A, distrus in totalitate. Au fost sustrase mai multe telefoane mobile, laptop, monitor LCD. S-a depus plangere scrisa, prejudiciul fiind de  22.000 lei.

2. Casa de schimb valutar situata pe Bd. Corneliu Coposu nr. 1A are spart geamul stradal. Nu au fost sustrase bunuri, nu s-a depus plangere.

3. Sucursala Raiffeisen Bank din Bd. I.C. Bratianu nr. 39: au fost sparte mai multe geamuri termopan, dar nu s-a patruns in interior. S-a depus plangere, prejudiciul fiind neprecizat.

4. Magazinul La Madonette din Bd. I.C. Bratianu nr. 35: a fost spart geamul vitrinei, dar nu s-au sustras bunuri. S-a depus plangere, prejudiciu neprecizat.

5. Covrigaria situata in Bd. I.C.Bratianu nr. 35: geam spart, nu s-a depus plangere.

6. Asociatia de Proprietari situata in Bd. I.C. Bratianu nr. 37: a fost spart geamul de la usa de acces, dar nu s-a depus plangere.

7. Chioscul de ziare si statia de asteptare RATB “Sf. Gheorghe”, situata pe Bd. I.C. Bratianu – Str. Lipscani nr. 79: au fost sparte geamurile in totalitate. Prejudiciu neprecizat, nu s-a depus plangere.

8. Magazinul Kenvelo  din Bd. I.C. Bratianu nr. 16-18: geam spart, nu au fost  sustrase bunuri, prejudiciu neprecizat, nu s-a depus plangere.

9. Agentia Loto-Prono, situata in Bd. I.C. Bratianu nr. 16-18: geam spart, nu s-au sustras bunuri, nu s-a depus plangere, prejudiciu neprecizat.

10. Sucursala Bank Post din Bd. I.C.  Bratianu  nr. 44: geam spart, nu au fost sustrase bunuri, nu s-a depus plangere, prejudiciu neprecizat.

11. Chiosc de ziare situat pe Bd. I.C. Bratianu – Halelor: distrus prin incendiere, prejudiciu neprecizat, nu s-a depus plangere.

12. Sucursala Banca Millenium, din Str. Halelor: geam spart, prejudiciu neprecizat, s-a depus plangere.

13. Statia de asteptare RATB “Hanul Manuc”, din Str. Halelor: au fost distruse  geamurile, prejudiciu neprecizat, nu s-a depus plangere.

14. Gardul de separare a sensurilor de circulatie de pe Bd. I.C. Bratianu este distrus intre Str. Doamnei si Str. Gabroveni.

15. Autoturism Dacia Solenza Nr. MAI – 11408, apartinand ISU Bucuresti: caroserie avariata, parbriz spart, s-a depus plangere, prejudiciu neprecizat.

16. Carrefour Unirii: geam spart si bariera acces distrusa, prejudiciu neprecizat.

Politia Capitalei: Proprietarii masinilor sau magazinelor vandalizate sa depuna plangere

Reprezentantii Politiei Capitalei fac apel la proprietarii magazinelor sau a masinilor vandalizate sa depuna plangere in zilele urmatoare. Persoanele ridicate de jandarmi in timpul protestelor violente sunt identificate in functie de inregistrarile video, urmand sa se stabileasca ce fapte a savarsit fiecare. Acest lucru se va face pe baza imaginilor video, ale Jandarmerie si cele de la televiziuni. Trei sectii de politie fac cercetari.

Totodata, Politia Capitalei face apel la populatie sa puna la dispozitie imagini, daca le detin.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.