Prins cu 215 km/h pe A3. Poliția a ridicat 17 permise în 4 ore

Polițiștii rutieri au reţinut 17 permise auto pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise, au ridicat 5 certificatele de înmatriculare de la mașini cu defecțiuni tehnice și au aplicat 47 de amenzi, vineri, între orele 15.00-19.00, pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3). Din totalul sancțiunilor, 24 au fost date vitezomanilor. Cea mai mare viteză depistată de oamenii legii a fost de 215 km/h, şoferul fiind un bucureştean care conducea un autoturism marca Wolkswagen. Cuantumul amenzilor aplicate în cele 4 ore este de 8.730 de lei.

Au fost instalate 3 aparate radar dispuse în cascadă, dintre care unul cu unde laser.

Amintim că lucrările ce construire la autostradă nu sunt finalizate, deși ea a fost deschisă circulației de mai bine de o lună, pentru a permite accesul turiștilor spre munte.

Astfel, se circulă cu restricții, viteza maximă permisă fiindde 100 km/h și nu de 130 de km/h, ca pe A1 și A2. Cu toate acestea, s-au găsit șoferi care să depășească și viteza admisă pe autostrăzile ”la cheie”.

Cea mai mare viteză depistată de oamenii legii a fost de 215 km/h, şoferul fiind un bucureştean care conducea un autoturism marca Wolkswagen. El a rămas fără permis timp de 90 de zile şi a primit o sancţiune de 630 de lei. Abia de o lună intrase în posesia carnetului, după ce i se reținuse pentru încălcarea regulilor de circulaţie, a precizat comisarul-șef Emilian Buican, de la Poliția autostrăzi.

Și Mircea Badea a rămas fără permis, fiind prins cu 162 km/h, în zona kilometrului 21.

La acțiunea Direcției Rutiere au participat și reprezentanţi ai Registrului Auto Român,care au verificat starea tehnică a mașinilor. Ei au constatat 5 defecţiuni pentru care autovehiculelor respective li s-au ridicat certificatele de înmatriculare.

Radare până duminică

Reamintim că, în perioada 20-26 august a.c., Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează şi coordonează, la nivel naţional, o acţiune preventivă pe linia respectării regimului legal de viteză.

Operaţiunea se înscrie în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – T.I.S.P.O.L., din care face parte şi Poliţia Rutieră Română, şi se desfăşoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Polițiștii folosesc sistemele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

”Operatiunea constituie un element important în strategia T.I.S.P.O.L. de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa. Potrivit organizaţiei, la nivel european, viteza excesivă se regăseşte între primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 ani”, informează Poliția Română.

Magda SEVERIN 

1 COMENTARIU

  1. Radarele trebuiesc postate de la intii ianuarie pina la treizeci si unu decembrie al unui an calendaristic! Nu de luni la 10 pina duminica la prinz ca asa a hotarit nu stiu care nene! Trebuie de asmenea un regim de sanctiuni clare si nu de vrajeli televizate. Mare tapaj la nu stiu care telviziune ca la prins pe Mircea Badea cu 162 sau 167 de km pe ora. Cine e Mircea Badea? Dumnezeu din ceruri?Acum citiva ani veneam de la mare si pe la km. 116 al autostrazii il oprisera pe unu cu un Mercedes pentru ca avusese 270 de kilometrii pe ora. Bineinteles ca tipu’ avea autostrada de la masa de acasa! Sanctiunea e totul! 50 peste viteza legala pe segmentul respectiv, 30-90- de zile si amenda.; 51-100 peste viteza legala un an de suspendare a permisului si 20 de salarii minime pe economie amenda. Nu poti plati amenda ,la puscarie! 101-peste viteza legala, anularea permisului fara drept de reexaminare ,confiscare automobilului si distrugerea acestuia! Adio di pa! Ce atitea vrajeli!

    • Pentru cei care merg o singura data pe an pana la mare si inapoi acasa, e bine cum spui tu.
      Dar mai sunt si oameni care merg 50-60.000 km pe an pe teritoriul patriei noastre care nu are cine stie ce infrastructura si nu sunt soferi profesionisti, ci agenti de vanzare, distribuitori, etc
      Daca mergi legal nu ajungi intr-o zi de la Bucuresti pana la Arad.
      De 10 ani se cheltuiesc intre 1 si 1,5 mld euro anual pentru drumuri si avem tot atatia km de autostrada ca Albania! In Romania fiecare e pe cont propriu – jungla veritabila! Poti face ce vrei atata vreme cat nu esti prins! Asta face unica Romania si nici nu se va schimba ceva prea curand!

      • Nu merg citeodata nici macar odata pe an pina la mare si inapoi! Pentru ca nu-mi place marea! In schimb ma cam duc saptaminal pe la Sibiu si prin marginime pentru ca am ocasa pe acolo. Si tot asa ma cam plimb in fiecare zi cu uncamion prin tara. Toata stima pentru agentii de vinzare, distribuitori si altii. Am chiar prieteni printre ei.Nu ti se pare totusi ca o zi intreaga de munca de vreo zece ore nu trebuie neaparat sa insemne Bucuresti- Arad, sau Oradea sau Timisoara sau mai stiu eu ce. ?Eu nu numar kilometrii nimanui. Ii stiu pe cei facuti de mine din 1975 si pina azi1 Sint de acord ca poti face orice atita timp cit nu esti prins!Da-mi voie sa-ti spun insa ca niciodata ,dar absolut niciodata , nu voi evita un idiot care din cauza vitezei ajunge in fata camionului meu cu riscul de a-mi distruge masina sau de a omori oameni nevinovati. Frate ,dupa cum bine ai spus poti face orice atita timp cit nu esti prins! Poti sa si mori sub rotile unui camion de exemplu!Asta nu pentru ca eu trebuie sa ma opresc la 90 pe ora din cauza limitatorului iar un berbec oarecare poate fugi cu o dubita -ca e distribuitor, doar ,nu?-cu 130! Nu ,pur si simplu pentru ca vreau sa-mi duc marfa intreaga la destinatie impreuna cu masina si cu mine insami. In rest dupa cum bine ai spus fiecare e pe cont propriu iin Romania. Drumuri bune !

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.