Procurorul Călin Nistor, noul şef al DNA

Procurorul Călin Nistor, sub conducerea căruia au fost instrumentate cazuri răsunătoare de corupţie – cum este cel al permiselor auto sau cel al preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) -, a fost delegat în funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), printr-un ordin emis, joi, de prim-adjunctul procurorului general, Daniel Morar. Nistor vine în locul Laurei Oprean, care a cerut încetarea delegării în funcţia de procuror şef al DNA, începând cu data de 11 martie. Oricum, Laurei Oprean îi expira delegarea exact peste 3 săptămâni, ea fiind numită în această funcţie la 2 octombrie 2012, pentru o perioadă de 6 luni.

Potrivit unui comunicat remis, joi, de Parchetul General, Laura Oprean va fi delegată acum pe o perioadă de 6 luni în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deci adjuncta viitorului şef Nistor. Ea a fost şi adjuncta lui Daniel Morar,  timp de mai mulţi ani.

Procurorul Călin Nistor a condus până în prezent Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, el fiind procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cu grad profesional corespunzător în PÎCCJ.

Delegarea lui Nistor la conducerea DNA este operată pe o perioadă de 6 luni, conform legii. Până când îi va expira termenul, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va avea timp berechet să organizeze o nouă selecţie în rândul procurorilor pentru numirile la şefia DNA şi PICCJ.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.