Producătorii auto din UE, la București

Prima reuniune în România a Comitetului de Legătură al ACEA, care îi include pe cei 15 constructori de automobile, camioane și autobuze din Europa, a avut loc, în 26 septembrie, la București, la invitația Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).


ACAROM este din anul 2006 membru asociat al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), reprezentând interesele industriei auto din România la nivel european.

Comitetul de Legătura ACEA constituie puntea de dialog între constructorii de automobile și autoritățile din țările europene, prin care industria auto prezintă, analizează și propune soluții pentru dezvoltarea acestui sector, extrem de important pentru economia europeană.

În reuniunea trimestriala desfățurată pentru prima oară în Romania, prezidata de Erik Jonnaert, secretar general al ACEA, reprezentanții asociațiilor naționale au reiterat importanta sectorului auto la nivel național și european, rolul pe care acest sector îl are pentru investițiile în cercetare și în formarea resursei umane, în dezvoltarea mobilității cetățenilor UE, contribuind activ la dezvoltarea economiilor naționale.

Totodată, au fost evidențiate provocările cu care se confruntă industria auto, precum: Brexit, reglementările din ce în ce mai dure cu privire la emisiile de CO2, taxarea vehiculelor, dezvoltarea soluțiilor de mobilitate alternativă și a infrastructurii necesare, teme care impactează și sectorul auto din România.

ACAROM a subliniat importanța sectorului auto din România – ce reprezintă peste 14% din PIB și mai mult de 26% din exporturile naționale -, implicându-se activ în aceste subiecte și având un dialog permanent și eficient cu autoritățile naționale, pentru dezvoltarea durabilă a industriei auto din țară.

Cu ocazia reuniunii de la București, a fost prezentat Eric Mark Huitema, noul director general al ACEA. Referindu-se la colaborarea dintre ACAROM și ACEA, acesta a declarat: „Multumim ACAROM pentru excelenta colaborare avută până în prezent și contăm in continuare pe implicarea activă a dumneavoastră, în susținerea sectorului auto, atât la nivel național, cât și alături de ACEA la nivel european”.

Despre ACAROM

Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania aduna in randurile sale peste 160 de companii din sectorul auto si conexe acestuia, de peste 20 de ani fiind asociatia reprezentativa a sectorului auto national. Printre companiile membre se numara: DACIA, FORD, furnizori de talie mondiala pentru constructorii de vehicule precum Continental, Siemens, Delphi, Draexlmaier, dar si companii romanesti de traditie gen ELBA, FERMIT, ELECTROARGES, SINTEROM, GIC, etc. De asemenea, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Pitesti si Universitatea Galati, alaturi de Renault Technologie Romania se numara printre membri ACAROM. 

Industria auto din Romania aduna peste 600 de companii cu mai mult de 230.000 de angajati directi, generand o cifra de afaceri de 28 miliarde Euro , 14% din PIB si 26% din exporturile nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.