Producatorii de medicamente, chemati sa doneze pastile sinistratilor

Ministerul Sanatatii face apel catre producatorii romani de medicamente sa doneze astfel de produse judetelor afectate de ninsori si viscol. Pana acum, numai compania Antibiotice Iasi a raspuns solicitarii, anuntand ca ofera sinistratilor antibiotice, analgezice, antiinflamatorii si medicamente pentru boli cardiovasculare. In ultimele 24 de ore au mai murit 3 oameni, aducand la 67 numarul deceselor din cauza hipotermiei severe.

Directiile de Sanate Publica din Vrancea si Buzau intocmesc un necesar privind nevoile existente la nivelul localitatilor afectate, astfel incat, de luni, produsele sa poata fi transportate si distribuite catre beneficiari.

Ministerul Sanatatii informeaza duminica, prin Centrul Operativ de Urgenta, ca serviciile de ambulanta si echipajele SMURD au transportat, in ultimele 24 de ore,  184 de persoane fara adapost si cu hipotermie in unitatile medicale sau centrele sociale. Dintre acestea, 57 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Au mai murit 3 oameni

Au mai fost inregistrate 3 decese, in judetele Arges (2) si Teleorman, astfel ca numarul celor morti din cauza hipotermiei severe a ajuns la 67.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), 87 de localitati sunt afectate de viscolul si ninsorile din cursul saptamanii, 43 dintre ele fiind izolate din punct de vedere al comunicatiilor rutiere sau feroviare. Totodata, 28 de sate, catune, cartiere si localitati sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica, iar 10 au dificultati in asigurarea cu apa potabila sau menajera.

In judetul Vrancea sunt 9.969 de persoane blocate in propriile locuinte, iar in judetul Buzau alte cateva mii. Armata si MAI intervin cu militari si jandarmi, precum si cu tehnica pentru deblocarea drumurilor si distribuirea ajutoarelor catre cei izolati de nameti. Spre deosebire de primul val de ninsori, nu exista autovehicule inzapezite in trafic.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.