Prognoza meteo 15-28 decembrie: Crăciun ploios, cu ceaţă şi polei

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această săptămână, cu temperaturi de până la 11 grade Celsius în vestul ţării şi de 12 grade în Dobrogea, dar săptămâna viitoare se va răci spre 5…7 grade însă de Crăciun nu vom avea ninsori, ci ploi slabe, ceaţă şi polei. La munte va fi zăpadă doar la altitudini mari, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Click pe Prognoza 15-28 decembrie, pentru a vizualiza temperaturile în fiecare zi şi noapte din toate regiunile ţării

BANAT: Temperaturile maxime vor scădea de la 11 la 5 grade în prima parte a săptămânii, dar pe 20 decembrie vor reveni la 11 grade. Săptămâna viitoare vor fi de 4…7 grade, uşor mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei. Noaptea vor fi între 1 şi 4 grade în prima săptămână şi apropiate de pragul de îngheţ, din 22 până în 28 decembrie.

În intervalele 16-18 decembrie şi 21-28 decembrie va ploua temporar şi slab.

CRIŞANA: În următoarele zile vremea se va răci treptat, dar temperaturile maxime se vor menţine peste valorile normale, la 4 grade pe 18 decembrie. Apoi, până în 20 decembrie, maximele vor creşte din nou, la 10 grade Celsius. Săptămâna viitoare vor fi valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei: între 3 şi 6 grade. Noaptea vor fi între 1 şi 3 grade până pe 21 decembrie, iar săptămâna viitoare, între -2 şi 0 grade.

Ploi sunt posibile între 16 şi 18 decembrie şi, temporar, în intervalul 20-28 decembrie.

TRANSILVANIA: Vremea va fi uşor mai caldă, cu medii de 7…8 grade în această săptămână. Noaptea, temperaturile vor creşte treptat, de la -4 la 0 grade, dar săptămâna viitoare vor coborî spre -4 grade.

În intervalele 16-18 decembrie şi 21-28 decembrie, temporar vor fi precipitaţii slabe, mixte, favorizând pe arii restrânse producerea poleiului.

MARAMUREŞ: Vremea se va răci treptat, până la 2 grade Celsius pe 18 decembrie, apoi va fi o scurtă încălzire, la 9…10 grade, dar între 21 şi 28 decembrie temperaturile vor coborî la limite apropiate de normalul perioadei.

Începând cu 16 decembrie, aproape zilnic vor fi precipitaţii slabe, mixte şi, local, condiţii de polei.

MOLDOVA: Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 3 şi 6 grade până în 19 decembrie, apoi va urca la 8 grade, dar săptămâna viitoare va reveni rapid la 3 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului. Cele mai calde nopţi vor avea -1…0 grade iar cele mai reci, -4…-3 grade.

Mai ales în intervalul 20-28 decembrie vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte şi, pe arii restrânse, polei.

DOBROGEA: Vremea va fi mai caldă, dar cu variaţii de la o zi la alta, îndeosebi în prima săptămână. Astfel, media lor va fi de 11…12 grade pe 17 şi 20 decembrie şi de 6…7 grade pe 16, 18 şi 19 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în medie, între 0 şi 3 grade în ambele săptămâni.

În unele dimineţi şi nopţi, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-24 decembrie sunt de aşteptat ploi slabe.

MUNTENIA: Vremea va fi în general mai caldă: între 5 şi 10 grade în prima săptămână şi între 4 şi 7 grade, în a doua.

Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-23 decembrie, temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi nu este exclus ca, trecător şi izolat, să se formeze polei.

OLTENIA: Şi aici vremea va fi în general mai caldă. Chiar dacă în primele zile media temperaturilor va scădea până la 4 grade în 17 decembrie, se va ajunge la o medie de 11 grade pe 20 decembrie. Noaptea, temperaturile vor creşte la 2 grade până în 18 decembrie, dar săptămâna viitoare se vor situa numai între -2 şi 0 grade.

Se va semnala ceaţă mai ales la câmpie, unde poate persista pe parcursul nopţilor şi în orele dimineţilor.

Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-23 decembrie, local vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi, izolat, se va semnala polei.

LA MUNTE: După o primă săptămână cu vreme în general caldă, cu temperaturi între 0 şi 7 grade Celsius, în intervalul 22 – 28 decembrie acestea vor coborî uşor sub pragul îngheţului.

În intervalul 16-18 decembrie vor fi precipitaţii slabe, mixte şi condiţii de polei, iar între 21 şi 28 decembrie, local şi temporar va ninge în general slab, cu precădere la altitudini mai mari. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.