Programarile pentru viza in SUA, online din septembrie

Consulul general al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Stephen A. Vann, a anuntat, marti, ca toti cei care doresc sa aplice pentru obtinerea vizei pentru SUA se pot programa online pentru interviul de la Sectia consulara, incepand din luna septembrie.

“Prin noul sistem, cei care aplica pentru viza vor putea vedea care sunt datele disponibile si cele mai convenabile pentru ei”, a spus oficialul Ambasadei Statelor Unite, cu ocazia lansarii celei de-a treia campanii de informare privind acordarea vizelor pentru SUA, eveniment desfasurat la MAE.

Campania “Viza pentru SUA” cuprinde si un program creat pentru reteaua de socializare Facebook. Principalul element de noutate il reprezinta oferirea de informatii suplimentare privind rata de depasire a termenului de sedere in SUA. Sloganul campaniei este: “Daca vrei sa ai America la picioare trebuie sa ai Romania in inima”.

Stephen A. Vann a aratat ca SUA incurajeaza calatoriile in interes turistic, de afaceri sau pentru studii si ca anul trecut peste 32.000 de romani au primit vize temporare pentru a calatori in Statele Unite.

El le recomanda celor interesati sa obtina viza pentru SUA sa se informeze de pe site-ul Ambasadei americane, dar si de pe cel al MAE, cu privire la criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca.

“Majoritatea cererilor romanilor care aplica pentru obtinerea vizei pentu SUA sunt aprobate, insa este adevarat ca nu toate. Aplicantii care nu obtin viza pot sa aplice din nou, dar noi ii incurajam sa faca acest lucru daca s-au produs schimbari pozitive si de substanta in cazul lor”, a mai spus consulul general al Ambasadei SUA. (M.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.