PSD Constanţa sare la gâtul DNA pentru Valentin Preda: „Reţinerea lui abuzivă aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin”

PSD Constanţa – organizaţie condusă de Radu Mazăre – acuză, într-un comunicat de presă, “reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda din faţa Ministerului Dezvoltării” de către procurorii DNA, acţiune ce „aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin”. Pesediştii constănţeni îşi exprimă susţinerea faţă de secretarul de stat demis, la doar o oră de la ridicare, de premierul Victor Ponta. Preda este vicepreşedinte al filialei municipale Constanţa a PSD. Amintim că fostul secretar de stat a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, de pe stradă, el fiind audiat de peste 11 ore la Parchet, pentru fapte de corupţie.

“Valentin Preda a fost şi este susţinut de către PSD Constanţa în funcţia de ministru secretar de stat, performaţele şi experienţa sa în acest domeniu fiind recunoscute de specialişti la nivel naţional şi internaţional. Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda, din faţa Ministerului Dezvoltării, practic din stradă, aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin, reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu”, arată reprezentanţii PSD Constanţa într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii PSD Constanţa cer DNA şi Ministerului Justiţiei un răspuns legat de modul în care a fost ridicat de pe stradă Valentin Preda.

“PSD Constanţa protestează ferm în faţa unor astfel de practici abuzive şi solicită un răspuns urgent din partea DNA, a Ministerului Justiţiei, Comisiei Juridice a Parlamentului României, Comisiei de abuzuri din Parlamentului României, referitor la «motivaţia» pentru care Valentin Preda a fost ridicat în acest mod. PSD Constanţa nu înţelege de ce acesta nu a fost chemat în mod civilizat la sediul DNA, având în vedere prezumţia de nevinovăţie de care trebuie să beneficieze orice cetăţean european”, se mai arată în comunicat.

Pesediştii din Constanţa îl ridică în slăvi pe Preda: “Vă reamintim că Valentin Preda a reuşit, în perioada mai – decembrie 2012, să deblocheze negocierile cu Comisia Europeană referitoare la proiecte care prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunăre. Experţii Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda în domeniul naval, solicitând ca acesta să reprezinte în continuare România în negocierile cu Comisia Europeană. Tot în această perioadă ministrul constănţean a reuşit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrări de infrastructură din România şi finalizarea lucrărilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavodă – Constanţa”, se adaugă în comunicat.

„PSD Constanţa nu se dezice de Valentin Preda şi îl susţine pe ministrul constănţean, cerând imperios respectarea legii şi prezentarea motivelor pentru care un tânăr ministru performant este desfiinţat în acest mod josnic şi abuziv”, conchid pesediştii constănţeni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.