Rabla 2012 a pornit

Programul Rabla 2012, ce prevede casarea a 30.000 de masini mai vechi de 10 ani si pentru care Guvernul a alocat Administratiei Fondului pentru Mediu un buget de 114 milioane de lei, a inceput, oficial, luni. Prima etapa consta in inscrierea si validarea colectorilor si producatorilor, urmand ca, din 3 aprilie, proprietarii persoane fizice sa isi poata duce la REMAT autoturismele vechi.

Lista firmelor autorizate sa participe la program va fi publicata pana in 3 aprilie pe pagina de internet a Administratiei Fondului pentru Mediu.

La fel ca anul trecut, Guvernul mentine prima de casare la valoarea de 3.800 lei, iar la cumpararea unui autovehicul nou pot fi folosite pana la 3 tichete valorice. Spre deosebire de editiile precedente insa, proprietarii isi vor putea preda autoturismele vechi numai pana la data de 19 noiembrie.

In functie de cerintele pietei, suma de 114 milioane de lei, echivalenta pentru 30.000 de masini, va putea fi suplimentata.

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, incepand cu anul 2010, cand s-a schimbat sistemul de acordare a voucherelor, au fost casate pana acum circa 300.000 de masini si au fost achizitionate aproximativ 100.000 de masini noi.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.