Raed Arafat acceptă şefia Sănătăţii

După ce a refuzat în cursul lunii octombrie postul de ministru al Sănătăţii lăsat liber de Vasile Cepoi prin demisie, subsecretarul de stat Raed Arafat, acceptă să preia şefia acestui minister, pe ultima sută de metri a Guvernului Ponta. Ceremonia de depunere a jurământului în faţa preşedintelui Traian Băsescu va avea loc miercuri la ora 19.00 la Palatul Cotroceni. Cum premierul Victor Ponta s-a întâlnit de dimineaţă cu şeful statului, este mai mult ca sigur că această numire a fost discutată de cei doi.

Decizia lui Raed Arafat vine în momentul în care interimatul lui Victor Ponta ia final la şefia Ministerului Sănătăţii şi poate fi justificată prin continuitatea pe care o doreşte creatorul SMURD în reformele din sănătate.

USL câştigă, însă, prin această manevră, în ochii electoratului.

Amintim că Vasile Cepoi a devenit, după demisie, consilierul pe probleme de sănătate al premierului Victor Ponta, deci nu a plecat cu totul din sistem.

Vasile Cepoi este acuzat de conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce a gestionat un program finanţat din fonduri europene, bani de care a beneficiat familia lui.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.