Raiffeisen Leasing a încheiat anul 2014 cu un profit net de 3,12 milioane euro, mai mare cu 11% față de 2013

Raiffeisen Leasing a realizat in 2014 un profit net de 3,12 milioane euro (IFRS), inregistrand o crestere de 11% fata de 2013, cand a obtinut 2,8 milioane euro (IFRS). Numarul total de contracte noi a urmat trendul ascendent al ultimilor ani, ajungand la 2.719 pe finalul anului 2014 (comparativ cu 2.411 pe 2013).

Compania si-a mărit și numarul de clienti activi, cu 11%. Valoarea totala a bunurilor finantate a fost de 99,3 milioane euro (fata de 86,4 milioane euro la finalul anului 2013). Din totalul volumelor finantate, contributia Raiffeisen Bank a fost de 67% .

Distributia pe tipuri de active finantate pe anul 2014 a fost urmatoarea: echipamente 27%, vehicule comerciale si autoturisme 73%.

„Suntem bucurosi ca rezultatele din 2014 continua dinamica ascendenta pe care ne-am inscris in ultimii ani, atat in termeni de volume finantate, cat si in termeni de profit. Profitul obtinut, corelat cu valoarea volumelor finantate reprezinta pentru noi o confirmare a eficientei modelului de business pe care ni l-am asumat, care se transpune in calitatea vanzarilor, dimensionarea corecta a costurilor si eficientizarea fluxurilor de lucru in relatia cu clientii nostri”, a declarat Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing.

In ceea ce priveste  distributia pe tipuri de bunuri finantate, pe zona de echipamente se remarca o crestere de 30% a echipamentelor agricole. Cresterile s-au resimtit, de asemenea, la nivelul echipamentelor de prelucrare a lemnului, prelucrarea metalelor si motostivuitoare.

Vehiculele au crescut cu 23,8% in 2014, cresterea fiind sustinuta de segmentul vehiculelor comerciale.

Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale si municipalitati.

Compania are reprezentare nationala, fiind prezenta in 15 mari orase din Romania. Raiffeisen Leasing ofera servicii de finantare complete, acestea fiind accesibile prin toate agentiile Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.