Raliul Sibiului, amânat

Raliul Sibiului, etapa din Campionatul European de Raliuri, a fost anulat din motive de forţă majoră. Un alt format, la o alta dată, sunt luate in considerare. Raliul ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 27 februarie, dar în condiţii meteo dificile nu poate fi asigurată securitatea participanţilor.

In urma analizarii traseului in conditii de iarna, promotorul evenimentului, sustinut de ASN, promotorul Campionatului European de Raliuri Eurosport Events a fost de acord cu anularea etapei de iarna.

Acum toate eforturile sunt concentrate pentru a pastra Romania in Campionatul European de Raliuri, la o alta data si intr-un alt format, cu pastrarea probei speciale de pe Transfagarasan in program.

Cu un procent de 75% din probele speciale la o altitudine de 1.600 metri si cu speciala de pe Transfagarasan la o altittudine de 2.400 metri, organizatorul raliulu a considerat ca siguranta participantilor, a oficialilor si a spectatorilor este in  periicol daca raliul se va desfasura in formatul propus.

Promotorul local a propus un format alternativ, un traseu exclusiv pe asfalt cu o lungime de 220 kilometri – incluzand speciala pe Transfagarasan, pentru perioada 9 – 11 octombrie 2014.

In urma acestei propuneri, Eurosport Events va analiza noul format si va decide daca va inainta noua propunere comisiei de raliuri din cadrul FIA care se va intalni pe data de 12 martie. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.