RAR: Mai mult de jumătate din autovehiculele de transport persoane cu 8+1 locuri controlate au fost neconforme. GALERIE FOTO

Registrul Auto Român a desfășurat în ultima zi a lunii iulie o acțiune specială de control în trafic, la nivel national, împreună cu Poliția Rutieră, care a vizat autovehiculele de transport persoane cu 8+1 locuri. Au fost inspectate tehnic 505 vehicule având aceste caracteristici iar procentajul general de vehicule neconforme a fost de 57,43% din totalul celor controlate, informează RAR.

Exemplele de neconformități specifice acestei game de autovehicule sunt cele clasice: unele autovehicule cu 9 locuri erau înregistrate în acte ca având 6 locuri sau altele, declarate în acte ca având destinație de transport marfă, erau utilizate și pentru transport persoane.

Din punct de vedere al securității rutiere, 43,37% au fost găsite neconforme, iar din acest procent de vehicule 6,14% prezentau pericol iminent de accidente. 

Din punct de vedere al emisiilor poluante au fost găsite neconforme 8,71% dintre autovehiculele controlate.

Probleme de identificare au avut 1,78% dintre autovehicule.

RAR 1

Din punct de vedere al dovezii de efectuare a I.T.P., 95,05% dintre vehicule aveau documentul valabil, 4,55% aveau I.T.P. expirat, iar 0,40% fals.

RAR 3

George-Adrian Dincă , directorul general al Registrului Auto Român, precizează că în urma acestor controale au fost aplicate, împreună cu Poliția Rutieră, 212 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 6 permise de conducere și 153 de certificate de înmatriculare.

Magda SEVERIN

Sursă foto: RAR

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.