RAR: Mai mult de jumătate din vehiculele controlate, găsite în neregulă

În urma controlului tehnic desfășurat astăzi în trafic, în Bucureşti, la 43 de vehicule, inspectorii Registrului Auto Român (RAR) şi reprezentanții Poliției Rutiere au constatat că 51,16% dintre ele aveau diverse neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Au fost reținute 15 certificate de înmatriculare, un permis de conducere și au fost aplicate 18 amenzi.

La 21 de vehicule (48,84%) s-au constatat următoarele defecte:

– proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare

– starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor

– jocuri anormale la direcție

– defecțiuni ale sistemului de frânare

Aceste vehicule au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere.

În cazul a 10 dintre maşinile oprite, inspectorii RAR au constatat defecțiuni tehnice majore și au considerat că  vehiculul prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care va putea fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic:

– depășirea nivelului maxim admis de poluare (18,60%)

– neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,33%).

George-Adrian Dincă, directorul general al RAR, precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar vehiculele susceptibile a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.