RATB infiinteaza transport de noapte spre Aeroportul Otopeni

Incepand din 13 aprilie, linia expres 783 va avea program de circulatie atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, ca urmare a solicitarilor primite din partea calatorilor privind extinderea ofertei de transport public intre Bucuresti si Aeroportul International “Henri Coanda”, anunta RATB.

Pe timpul noptii, autobuzele vor circula la intervale de 40 de minute, dupa un program de circulatie care a fost configurat in functie de cererea de transport pe relatia “Aeroport Henri Coanda” si de graficele de circulatie ale liniilor de noapte.

Traseul liniei expres 783 este urmatorul: Piata Unirii, Bd. I. C. Bratianu, Piata Universitatii, Bd. Nicolae Balcescu, Bd. G-ral Gheorghe Magheru, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Piata Victoriei, Bd. Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piata Presei Libere, Sos. Bucuresti-Ploiesti, Aeroportul Henri Coanda.

Pretul unei calatorii pentru linia expres este de 3,5 lei.

Reamintim ca, in urma cu aproape un an, RATB – condus pe atunci de Adrian Crit, in prezent director general al Autoritatii Metropolitane Bucuresti (AMTB) – a infiintat 23 de linii de autobuze de noapte, care se dovedesc si astazi deosebit de utile calatorilor din Bucuresti.

In urma cu doua saptamani, seful AMTB a solicitat conducerii RATB sa suplimenteze numarul curselor Bucuresti – Aeroportul “Henri Coanda”, astfel ca, in prezent, circula cu 34% mai multe autobuze pe linia 780 (intre Gara Basarab si aeroport) si cu 20% mai multe autobuze pe linia 783 (Piata Unirii – aeroport), iar sambata si duminica – cu 50% mai multe curse.

De asemenea, a fost marita frecventa curselor – de la 35 la 25 de minute pentru linia 780 si de la si de la 30 la 15 minute pentru linia 783.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.