Razie cu Interpolul in targul Vitan-Barzesti: 4 masini gasite furate din Italia si Franta

Politistii Directiei de Investigatii Criminale si Biroului National Interpol din IGPR, alaturi de cei la Furturi Auto din Politia Capitalei si de colegi din sapte tari UE, au depistat, duminica, la o razie in targul Vitan-Barzesti din Capitala, efectuata pentru combaterea traficului de masini furate, 4 autoturisme care figureaza ca fiind sustrase din Italia (3) si Franta (1), iar o masina era insotita de documente false din Spania.

La actiune participa si 12 politisti din Germania, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Franta, Suedia, precum si din cadrul Secretariatului General al OIPC Interpol, specializati in combaterea traficului international de autovehicule furate.

“Actiuni similare au fost desfasurate in perioada 29 mai – 3 iunie si in judetele Timis si Iasi, la frontierele cu Serbia, respectiv Republica Moldova, de ofiteri din cadrul Biroului National Interpol – IGPR, Serviciul de Investigatii Criminale Timis, Serviciul de Investigatii Criminale Iasi, Inspectoratul Teritorial de Politie de Frontiera Iasi si Inspectoratul Teritorial de Politie de Frontiera Timis, impreuna cu 12 politisti din statele membre OIPC Interpol, au realizat actiuni punctuale pe linia combaterii traficului de autorisme furate. Astfel au fost identificate 4 “, informeaza IGPR.

In targul Vitan-Barzesti din Capitala sunt aduse  spre vanzare saptamanal 300-400 de masini second-hand. Cunoscatorii spun ca masinile furate sunt cele mai ieftine, astfel ca, inainte de a fi cumparate, acestea trebuie verificate atent la institutiile specializate. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.