Renault Trucks propune TruckSimulator Caraus… pe telefon

Renault Trucks a dezvoltat o aplicatie pentru dispozitivele mobile, care le poate permite utilizatorilor sa se simta ca si cum ar transporta marfa la volanul unui camion de mare tonaj.

Avand in vedere faptul ca aplicatiile pe telefon sau tableta castiga din ce in ce mai mult teren in randul tinerilor si nu numai, Renault Trucks dezvolta o aplicatie destinata marelui public, care ne poate face sa intelegem mai bine ce inseamna sa ne aflam la volanul unui camion, implicati intr-o misiune de transport. TruckSimulator este un joc de simulare (SIM, pentru cunoscatori), in cadrul caruia jucatorul poate folosi un vehicul virtual in situatii concrete operationale. Conform declaratiilor producatorului, pentru prima data pe piata este disponibila o aplicatie care sa simuleze activitatea de conducere, de exemplu, pe un santier, in mediu urban sau pe autostrada, la volanul unui Renault Trucks T, C, K sau D. Aplicatia se poate descarca gratuit prin intermediul App Store sau Google Play.

La joaca… serioasa

Asa cum am amintit, jucatorii pot selecta sa conduca un camion de cursa lunga, un vehicul de santier sau unul destinat activitatii de distributie in mediu urban. Toate modelele de camion disponibile in cadrul aplicatiei au la origine modele reale din gama Renault Trucks EURO VI. „Cu aplicatia TruckSimulator, Renault Trucks ofera publicului larg o gama variata de situatii de conducere, care corespund celor pe care soferii profesionisti le pot intampina pe parcursul carierelor lor“, explica Franck Nallet, care se ocupa cu aplicatiile de comunicare digitala in cadrul Renault Trucks. „Aceasta aplicatie pozitioneaza modelele Renault Trucks T, C, K si D intr-un context general si permite tuturor sa descopere noua noastra gama EURO VI intr-un mod distractiv“. In primul rand, jucatorul trebuie sa selecteze mediul in care vrea sa isi desfasoare activitatea, care va determina tipul de „misiune“ pe care o va avea de indeplinit. Daca va alege modul de „lunga distanta“, obiectivul sau va fi sa atinga cea mai inalta viteza medie pe cursa, consumand, in acelasi timp, cat mai putin combustibil cu putinta, ceea ce este in conformitate cu prioritatile carausilor, combustibilul constituind la ora actuala una dintre cele mai mari cheltuieli in domeniul transporturilor. Jucatorii care opteaza pentru misiunile de transport din domeniul „constructiilor“ sau „constructiilor grele“ vor avea sarcina de a mentine incarcatura intacta pe tot parcursul cursei. In fine, in ceea ce priveste distributia, cerinta va fi de a livra colete in mai multe districte, la adresele potrivite, respectand restrictiile impuse distributiei urbane, in special cele legate de limitarile de viteza. Acest simulator de conducere ofera un numar de optiuni cum ar fi posibilitatea de a personaliza vehiculul prin schimbarea culorii, competitia cu alti jucatori prin intermediul functiunii de „ranking (clasament)“ sau provocarea prietenilor prin intermediul FaceBook.

Aplicatii disponibile de la Renault Trucks

– TruckSimulator (gratuit).

– The Range (gratuit) – o modalitate simpla de a descoperi intreaga gama Renault Trucks EURO VI.

– Cost Saver (gratuit) – reducerea costului de utilizare a vehiculului, luand in considerare necesitatile individuale ale fiecarui caraus.

– Eco Calculator – evaluarea impactului asupra mediului al unui vehicul sau al unei flote Renault Trucks, precum si al castigului financiar rezultat dintrun consum mai redus de combustibil.

– Truck Fuel Eco Driving (gratuit) – joc de conducere economica.

– NavTruck (contra cost) – aplicatie GPS care ofera indrumari pentru reducerea consumului de combustibil.

– Time Book (gratuit) – jurnal de bord pentru administrarea timpilor de conducere si odihna.

– DeliverEye (gratuit) – aplicatie care permite utilizatorilor sa trimita o fotografie inscriptionata cu data, ora si localizare, pentru eventualitatea unei intarzieri la livrare sau a unor bunuri deteriorate.

– Renault Trucks Network (gratuit) – arata unde se regasesc toate punctele de vanzari si servicii, prin intermediul unui singur click.

– Selected for you (gratuit) – locul unde se regasesc si pot fi share-uite cele mai utile aplicatii in cateva secunde (pe telefon mobil).

– Renault Trucks Racing (gratuit) – joc de simulare curse camioane, disponibil, de asemenea, in HD pe iPad.

– Truckers Gallery (gratuit) – galerie de fotografii pentru entuziastii camioanelor de peste tot in lume.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.