RENAULT TRUCKS: Start & Drive Excellence Predict

Renault Trucks lansează Start & Drive Excellence Predict, noul său contract de întreținere predictivă. Testat pe parcursul a doi ani, în 12 țări, acest serviciu oferă clienților un timp maxim de utilizare și, astfel, mai multă productivitate.

Prin luarea de măsuri înainte ca defecțiunea să se producă, Renault Trucks le oferă clienților o liniște sufletească totală. Contractul de mentenanță predictivă înjumătățește timpii de imobilizare a vehiculului și vă asigură că flota rămâne tot timpul în mișcare.

Start & Drive Excellence Predict are la bază un program de întreținere atent conceput și administrat pe analiza datelor tehnice colectate în timp real, datorită conectivității vehiculelor.

Un program de service actualizat

  • Pentru a asigura performanțe similare cu ale vehiculelor noi, Renault Trucks oferă un program de service personalizat, adaptat utilizării specifice a fiecărui camion în parte.
  • Pentru a face viața clientului mai ușoară și pentru a reduce costurile încă de la bun început, dealerul este acela care face programările, realizează operațiunile de întreținere și se ocupă de administrarea documentelor.
  • Datorită conectivității vehiculelor și rapoartelor telematice în timp real în ceea ce privește kilometrajul, orele de funcționare a motorului și consumul de combustibil, operațiunile de întreținere pot fi programate cu atenție și actualizate automat o dată pe săptămână.

Cu ochii pe consumabile

Operațiunile de service neplanificate au tendința de a fi mai costisitoare și de a implica un timp mai lung de imobilizare, dar cu Start & Drive Excellence Predict dealerii primesc rapoarte actualizate în legătură cu gradul de uzură al unor componente importante (cartușul uscătorului de aer, plăcuțe de frână, discuri de ambreiaj, baterie etc.), la fiecare trei zile.

Acest lucru înseamnă că gradul de uzură poate fi atent monitorizat și analizat și, dacă este detectată o uzură anormală sau prematură, dealerul contactează imediat clientul.

Prevenirea defecțiunilor

  • Atunci când un client încheie un contract Start & Drive Excellence Predict, codurile de eroare ale componentelor critice sunt transmite către o platformă de supraveghere situată la Gent, în Belgia.
  • Datorită senzorilor conectați, 80% dintre componentele cheie care ar putea fi responsabile pentru imobilizări neconvenabile ale vehiculelor (în afară de trailere și anvelope) sunt monitorizate în permanență.
  • Dacă este detectată o anomalie, platforma de supraveghere alertează imediat dealerul, care contactează clientul, pentru a planifica vizita vehiculului la service, eliminând riscul unei potențiale defecțiuni.
  • Dealerul verifică întâi dacă nu sunt programate alte operațiuni de service, pentru a se asigura că vehiculul petrece cât mai puțin timp în atelier.

Această ofertă de mentenanță preventivă este rezultatul unui proiect aflat în derulare încă din anul 2017 și care beneficiază de forța și experiența rețelei Renault Trucks. După ce a fost testată timp de un an în Franța și în Republica Cehă, soluția a fost implementată în 12 țări europene, în 2019. Astăzi, aproximativ 10.000 de vehicule sunt protejate de un contract Start & Drive Excellence Predict.

Oferta este valabilă pentru gamele Renault Trucks T și T High. Modelele C și K vor beneficia de acest serviciu în cursul acestui an.

Start & Drive Excellence Predict este parte a ofertei cuprinzătoare de contracte de service Renault Trucks, care include: Start & Drive Reference, Start & Drive Performance și Endurance, acesta din urmă fiind conceput pentru camioane cu o vechime de peste 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.