Resorturile SPA, cele mai apreciate unităţi de cazare în anul 2015

În perioada 23 noiembrie 2015 – 22 ianuarie 2016, site-ul de rezervări HotelGuru.ro a realizat un studiu pentru a stabili care au fost cele mai apreciate unități de cazare din România în anul 2015. Câștigătorul detașat în preferințele celor peste 2.400 persoane care au votat a fost Hotelul Afrodita Resort & SPA din Băile Herculane, pe care l-au votat 6,3% dintre respondenți.

În cadrul studiului, cele mai votate unități de cazare din România au fost hoteluri și resorturi de 3* din zone montane, în special din regiunile Băile Herculane, Sovata, Bran și Poiana Brașov.

Românii au apreciat în primul rând zona SPA, confortul și preparatele culinare servite la restaurantele hotelurilor. Ospitalitatea personalului, aspectul camerelor și localizarea au contat mai puțin în alegerea unității de cazare preferate.

Prima opțiune: stațiunea Băile Herculane

Românii preferă să-și petreacă zilele de concediu în resorturile din stațiunea balneo-climaterică Băile Herculane, unde se pot relaxa la SPA și beneficiază de tratamente cu ape termale. Conform specialiștilor, apele termale ajută în tratarea afecțiunilor aparatului digestiv și urinar, precum și a unor afecțiuni metabolice și endocrine.

Afrodita Resort & SPA 3*, cel mai votat hotel din cadrul studiului HotelGuru.ro, a fost renovat recent și a primit premiul pentru noutate la Gala Turismului Românesc 2014, făcând parte din proiectul Roman Thermal Spas of Europe. Situat în mijlocul munților Domogled, în centrul stațiunii Băile Herculane, resortul oferă 2 restaurante cu preparate tradiționale românești și cu specific internațional, camere cu vedere spre munte, centru SPA cu piscină, saună, cadă de hidromasaj, centru fitness și loc de joacă pentru copii. Izvoarele cu apă termală se află la cel mult 2 km distanță.

Hotel Guru 2

Printre hotelurile nominalizate se numără și Hotel Szeifert 3* din Sovata, Club Vila Bran 3*, Hotel Alpin 4* din Poiana Brașov și Danubius Health Spa Resort 4* din Sovata.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 2.400 de persoane care au votat voluntar pe site, fără a exista variante sau opțiuni de vot, ci fiind necesară numirea hotelului considerat ca fiind cel mai bun din România.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele, site-ul fiind parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, în 2014, în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul ”Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală cu activitate în domeniul tehnologiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.