Restricţiile de tonaj au fost ridicate la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria

Autorităţile maghiare au informat Poliţia de Frontieră Română, prin intermediul Punctului de contact româno-maghiar Artand-Borş, că au ridicat restricţiile pentru automarfarele cu masă mai mare de 7,5 tone. Totodată, au fost informate şi autorităţile bulgare, în vederea permiterii accesului în punctele de frontieră româno-bulgare, al automarfarelor care vor tranzita teritoriul ţării noastre spre Ungaria, informează Poliţia de Frontieră, marţi la ora 18.00.

În aceste condiţii, autorităţile române au dispus suplimentarea poliţiştilor de frontieră la graniţa cu Ungaria şi mărirea numărului arterelor de control la automarfare.

”Odată cu ridicarea acestor restricţii, pentru reducerea timpilor de aşteptare la controlul de frontieră, s-a dispus suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi se va mari numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire din ţară”, precizează IGPF, într-un comunicat.

Intrarea pe teritoriul Ungariei se va permite eşalonat, în funcţie de capacitatea de preluare a autorităţilor ungare.

Totodată, în zonele adiacente punctelor de trecere a frontierei vor exista patrule mobile, formate din poliţişti de frontieră români şi reprezentanţi ai celorlalte structuri ale MAI, care vor asigura ordinea şi liniştea publică şi vor informa şoferii cu privire la măsurile aplicate de autorităţile române, în colaborare cu autorităţile de frontieră maghiare, se mai spune în comunicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.