Restricţiile revin din 23 ianuarie pe podul de la Agigea

CNADNR va introduce din nou la 23 ianuarie restricții de tonaj pentru tranzitarea podului rutier hobanat de la Agigea, precum și perioade orare pentru a putea continua lucrările de înlocuire a hobanelor de susținere a căii de rulare, a anunțat, joi, prefectul județului Constanța, Eugen Bola. Vor putea circula fără restricţii autovehiculele de până în 5 tone. 

Vor fi permise să tranziteze podul autovehiculele de până în 5 tone, restricțiile urmând să fie menținute până în luna iunie a acestui an.

“În decembrie v-am anunţat că va fi ridicată restricţia de greutate de la 3,5 la 5 tone. A fost ridicată, traficul vehiculelor de persoane nu a fost restricţionat, dar din 23 ianuarie începe o nouă fază a lucrărilor de punere în siguranţă a podului, şi în această situaţie factorii responsabili ne-au anunţat că se menţine restricţia de tonaj până la 5 tone, dar din 23 ianuarie nu mai circulă decât autovehiculele de transport până în 5 tone, autobuzele nu mai pot circula”, a declarat Eugen Bola, într-o conferinţă de presă.

Podul va fi închis în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, între orele 9,00 și 13,00, precum și în fiecare noapte de luni spre marți, în intervalul 23.00 – 4.00.

“Perioada va fi din 23 ianuarie până la începutul sezonului estival, respectiv 15 iunie. În aceste intervale orare se vor efectua calibrări topografice ale podului. Deci, vor fi închideri totale ca şi până acum, dar va fi un program care se va repeta ciclic, practic va fi foarte uşor pentru utilizatori ca să înveţe cum se desfăşoară traficul pe pod”, a precizat directorul general adjunct al CNADNR, Cristian Andrei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.