Returnarea unei părţi din acciza la motorină, în vigoare peste 4 zile

În 15 iulie intră în vigoare HG 537/2014 privind condițiile, procedura și termenele de restituire ca ajutor de stat a 4 eurocenţi/litru din acciza suplimentară de 7 eurocenţi introdusă la 1 aprilie, iar ARR va publica formularele de înscriere pentru transportatorii eligibili. Însă banii vor fi primiţi de către transportatori la sfârşitul lunii septembrie sau în octombrie, este de părere Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR. Până atunci însă, Uniunea anunţă majorarea cu cel puţin 15% a tarifelor de transport, de către operatori. 

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a fost desemnată Administrator al schemei de ajutor de stat pentru restituirea sumelor reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, iar Ministerul Finanțelor este ordonator principal de credite, precizează ARR într-un comunicat remis redacţiei.

Astfel, ARR stabilește eligibilitatea solicitanților, transmițând Ministerului Finanțelor operatorii economici pentru restituirea diferenței de accize.

Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a hotărârii și 31 martie 2019 inclusiv, precizează ARR.

Procedura de restituire constă în următorii pași:

1. Înregistrarea în Registrul vehiculelor al operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei;

2. Solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata accizei.

În cursul săptămanii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorității Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei.

Solicitările și documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenției teritoriale ARR din județul unde operatorul economic a obținut Licența comunitară/Certificatul de transport în cont propriu.

Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenție teritorială ARR.

Daţi click pentru a vizualiza prevederile HG nr. 537 din 26 iunie 2014 comentate de UNTRR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.