Reuniune a reprezentanţilor UIC şi ai întreprinderilor feroviare europene, la Bucureşti

CFR Călători organizează la Bucureşti, în perioada 21-22 octombrie, reuniunea grupului de experţi de mers de tren „MERITS”, eveniment la care participă reprezentanţi ai Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate (UIC), ai întreprinderilor feroviare europene afiliate la grupul MERITS şi ai firmei HaCon, dezvoltatorul noului sistem MERITS.

În cadrul reuniunii, vor fi abordate teme, precum: obligaţia întreprinderilor feroviare de a furniza datele de mers de tren conform regulilor Merits, implementarea unei opţiuni privind timpul minim de legătură între două trenuri sau între două locaţii, stabilirea coordonatelor locaţiilor, integrarea noii versiuni a sistemului Merits, comentarii privind datele furnizate  şi propuneri de îmbunătăţire ale noului sistem.

MERITS este un proiect al Uniunii Internaţionale a Căilor Ferate care cuprinde baza de date de mers de tren european şi care are ca scop implementarea cerinţelor care decurg din Regulamentul UE 454/2011 privind specificaţiile tehnice de interoperabilitate referitoare la subsistemul „aplicaţii telematice pentru serviciile de călători” TAP-TSI.

Acest subsistem defineşte procedurile şi interfeţele tuturor participanţilor la realizarea serviciilor pentru călători în transportul feroviar european pentru a oferi informaţii şi a emite bilete prin intermediul tehnologiilor disponibile pe scară largă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.