Revoluţionarii asediază Guvernul pentru banii promişi

Mai multe sute de revoluţionari protestează, luni, la sediul Guvernului, în dreptul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, pe B-dul Iancu de Hunedoara, unde au şi ocupat o bandă de circulaţie, cerând să li se reia plata indemnizaţiilor lunare între 1.800-2.400 de lei. Sindicatul Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a primit autorizaţie pentru un pichet între orele 10.00 şi 16.00, cu maxim 150 de persoane, dar au venit circa 600, astfel că totul s-a transformat într-un miting veritabil.

Sunt membri ai sindicatului de la organizaţiile din Constanţa, Timişoara, Reşiţa, Caransebeş, Piteşti, Braşov, Buzău şi, desigur, Bucureşti.

Ei susţin că au luptat în decembrie 1989 să-şi apere oraşele de terorişti – pe care, fie vorba-ntre noi, nu i-a văzut nimeni niciodată. „Martirii” cer, de fapt, reluarea plăţii lunare a indemnizaţiilor, după ce Guvernul Boc le-a tăiat la sfârşitul lui 2011 (prin Legea nr. 410), iar premierul Victor Ponta a promis că o să le reia plata.

Revoluţionarii îl acuză însă pe Ponta că a preluat, în Ordonanţa 84 din decembrie 2012 (prin care 5.500 dintre ei au primit la sfârşitul anului trecut câte 30.000 lei), prevederi ale Ordonanţei 283, şi anunţă că îl vor da în judecată pe premier. “Îl dăm individual în judecată. Va avea 17.000 de procese”, ameninţă ei.

Amintim că numărul persoanelor care se dau revoluţionari şi primeau până acum 2 ani bani din taxele şi impozitele tuturor românilor a crescut de la 4.000, în 2004, la 17.000, în prezent.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au deviat traficul de pe banda de lângă Guvern prin Pasajul Victoria.

Liderii revoluţionarilor au precizat că nu au primit nicio promisiune din partea reprezentanţilor Guvernului în vederea unei întâlniri, dar că vor veni zilnic să protesteze.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

  1. Sa-i fie rusine lui Ponta ca-si bate joc de oamenii care s-au riscat viata in Revolutia de la 1989 din Romania pentru ca profitori si bogatanii sa traiasca o viata de huzur . Ajunsi in functii inalte ,de pe urma curajului acestor batrani Veterani ai Revolutiei , acesti tineri si nu numai ei, au uitat cui datoreaza DEMOCRATIA si LIBERTATEA in 2013 !… Sa va fie rusine !….

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.