Rezervistii: “Nu vrem bani, nu vrem mancare/Vrem Basescu la-nchisoare!”

3

Aproximativ 300 de persoane, in majoritate membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), au participat sambata, in Piata Victoriei din Capitala, la un miting anti Basescu, in care au indemnat populatia sa vina la referendumul privind demiterea sefului statului. Si la la Ploiesti s-au adunat circa 70 de rezervisti ai filialei SCMD, scandand in fata Palatului Administrativ din localitate “Nu vrem bani, nu vrem mancare/Vrem Basescu la inchisoare!”, “Basescu nu uita/Nava ta e Rahova”, “Hotul striga hotii!”, “Basescu, afara/Victoria finala”. Participantii la actiunea de la Ploiesti au purtat pancarte pe care scria: “Jos Basescu, Jos! Esti un mincinos!”, “Basescu si hotii lui/Assasinii neamului”, “Basescu nu uita/Romania nu te vrea!”, “Ponta tu sa fii onest/Fara sist si fara sest”.

La Bucuresti, Pensionarii militari au venit cu fluiere, steaguri si pancarte cu mesajele: “Sa ma trantiti bine!”, “Te asteapta nava Rahova!”, “Te-ai crezut pe vapor, ti-ai batut joc de popor!”, “Nu distrugeti Armata Romana!”, “Respectati Constitutia” si “Jos mainile de pe epoleti!.

Participantii la miting, indemnati de cei cu portavoce, au scandat “Jos Basescu!” si “Veniti la vot!”.

Organizatorii programasera adunarea inca din 9 iulie, la 3 zile dupa ce Parlementul l-a suspendat pe presedintele Traian Basescu, si mizau pe prezenta a 12.000 de persoane, dintre care 2.000 veniti cu autocarele din tara si restul din Bucuresti.

Potrivit Jandarmeriei, au fost prezenti insa numai 300 de membri ai SCMD, probabilsi din cauza caniculei. Unui militar in rezerva, in varsta de 87 de ani, i s-a facut rau, fiind transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Potrivit inscriptiilor de pe pancarte, potestatari au sosit din Giurgiu, Braila, Focsani, Botosani si Constanta, dar sunt si din judetul Ilfov si Bucuresti.

Col. (r) Dogaru: “Sunt prezenti pensionari, revolutionari, cadre militare, profesori, mineri si cadre medicale ”

Mircea Dogaru, colonel in rezerva si presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, suntine ca “toate categoriile socio-profesionale, de la pensionari, revolutionari, cadre militare, pana la profesori, mineri si cadre medicale sunt prezenti la actiunea de protest din Piata Victoriei”.

“Am hotarat organizarea unui miting de mobilizare generala pentru ca lumea sa iasa la referendum si sa-l demita pe presedintele Traian Basescu. Practic, mizam pe participarea tuturor claselor socio-profesionale. In mod concret, avem confirmarea particparii la protestul de astazi a unui numar de 2.000 de oameni din tara, care au sosit cu autocarele, iar din Bucuresti a unui numar mult mai mare de persoane. Noi credem ca vom ajunge la 12.000 de participanti, iar de rezistat rezistam cat putem in fata caldurii’, a afirmat Dogaru.

Toropiti de soare

Prezenta slaba si caldura insuportabila i-au facut pe unii manifestanti sa plece mai devreme de incheierea celor 2 ore (11.00-13.00) pentru care primisera autorizatie de la Primaria Capitalei.

Potrivit lui Dogaru, actiuni similare au loc in principalele orase din tara, rezervistii protestand fata de “tentativa presedintelui suspendat, Traian Basescu, de a se mentine la putere impotriva vointei nationale, inclusiv prin terfelirea imaginii Romaniei in exterior”.

La Ploiesti, seful Filialei Prahova a SCMD, Cornel Dinescu, a adeclarat nu este vorba despre o actiune de protest, ci de o manifestare ce are ca scop “coalizarea” societatii civile si a tuturor celor care doresc demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

Actiunea a fost autorizata de Primaria Ploiesti si s-a desfasurat intre orele 9.00 si 10.00, insa la ora 9.30 cei mai multi dintre cei circa 70 de manifestanti au plecat din parcul din fata Palatului Administrativ din Ploiesti.

La cot cu revolutionarii

Mircea Dogaru este cunoscut prin adversitatea sa fata de presedintele Basescu din momentul in care pensia i-a fost redusa de la 6.000 la 3.000 de lei/luna, prin Legea unitara a pensiilor, asumata de Guvernul Boc in fata Parlamentului. Trebuie precizat ca Dogarul a primit si prima de pensionare de 1 miliard de lei.

Impreuna cu revolutionarii, sindicalistii rezervisti au organizat mai multe proteste de strada, iar Dogaru a participat cu oamenii lui la faimosul protest alpolitistilor care i-au scandat presedintelui Basescu la Cotroceni “Iesi afara/Javra ordinara!” si si-au aruncat chipiele.

In ianuarie anul acesta, Dogaru cu rezervistii lui si cu cateva zeci (in unele zile sute) de revolutionari au tinut activate mitingurile zilnice din Piata Universitatii.

“Il consideram pe Traian Basescu principalul vinovat pentru lichidarea democratiei constitutionale, incalcarea vointei nationale, anihilarea puterilor in stat, masurile frizand genocidul si subminarea economiei nationale care au lovit toate categoriile socio-profesionale si de varsta din Romania, incalcarea flagranta, in beneficiul sau si al camarilei complice, a Constitutiei Romaniei si a legislatiei europene”, acuza liderul SCMD.

Ponta promite revenirea la pensiile mari

Premierul Victor Ponta le-a promis rezervistilor inca din 30 mai ca nu vor trebui sa returneze diferenta de la 3.000 de lei pensie in sus primitapentru anul 2011 – lucru parafat ulterior de Parlament.

Pentru revolutionari, Guvernul Ponta a intocmit deja un proiect de act normativ privind reluarea platii indemnizatiilor, dar probabil ca il va aproba in toamna, inainte de alegeri.

La randul sau, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fagaduit ca va sustine proiectul legislativ aflat la Camera Deputatilor, prin care sa se revina la pensiile speciale taiate de Guvernul Boc.

Mobilizare generala in perioada campaniei pentru referendum

Membrii Comitetului Director ai SCMD au decis organizarea mai multor actiuni deprotest in perioada campaniei referendumului de demitere a Presedintelui Romaniei. Iata care sunt acestea:

* “Mobilizarea generala a membrilor SCMD din Bucuresti, Ilfov si judetele apropiate, precum si a aliatilor SCMD, la mitingul pentru demiterea presedintelui Basescu, din ziua de 14 iulie a.c. din Piata Victoriei.

* Organizarea de catre Filiala 1 Cluj Napoca, cu sprijinul filialelor SCMD din apropiere si al aliatilor SCMD, cu sau fara aprobarea fostului premier penal, actual primar Emil Boc, a unui miting de protest la Cluj Napoca, in paralel cu actiunea anuntata de Vasile Blaga, pe data de 14 iulie a.c..

* Organizarea de catre Filiala 1 Iasi, cu sprijinul filialelor SCMD din Nord-Est si al aliatilor SCMD a unui miting paralel cu actiunea preconizata de Vasile Blaga, spre a-i reaminti d-lui Basescu adevaratele sentimente ale romanilor, exprimate si cu ocazia traditionalelor discursuri ale domniei sale, de 24 Ianuarie de la Iasi”.

Magda SEVERIN

3 COMENTARII

 1. Sa ne spuna stimabilul domn Dogaru la ce varsta a iesit la pensie (de fapt daca nu cumva a cerut sa fie disponibilizat), ce functii si la ce esaloane le-a avut. Poate precizeaza si la ce lupte si pe ce fronturi a participat!
  ……………………………………………………………………………………….
  ……………………………………………………………………………………….
  ……………………………………………………………………………………….
  Am preferat sa pun multe puncte ca sa nu supar cititorii comentariului….

 2. Profesorii si cadrele medicale pe care chipurile se bazeaza Dogaru nici nu viseaza sa aiba salariile la nivelul pensiei medii militare. Si de altfel pensionarii militari nu fac decat sa se baseasca…. Scuzati domnu’ pres’ sus’ , m-am enervat…

 3. Si chestia aia “Ponta promite revenirea la pensiile mari”…. Cum adica, pai pensiile militare s-au marit frate (cu dr…) Ponta?!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.