Rocada DNA-Parchetul General, realizată parţial: Kovesi l-a delegat pe Daniel Morar adjunctul său la Ministerul Public

În penultima sa zi de lucru, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, l-a delegat, luni, pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al său, pentru o perioadă de 6 luni. Desigur că mâine acesta îi va prelua prerogativele, iar ea se va orienta către şefia DNA. Amintim că Morar fusese delegat tot de Kovesi, când i-a expirat mandatul la DNA în august, să asigure conducerea instituţiei încă 6 luni, până în februarie 2013. O posibilă rocadă între cei doi la şefiile instituţiilor pe care le conduc nu a fost exclusă de niciunul dintre ei.

Acum, şefia DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii procurorului şef Daniel Morar.

Kovesi a declarat că a luat această decizie întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluăril în cadrul MCV, are experineţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate aîn c priveşte activitatea Ministerului Public.

Amintim că ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a demarat în 18 septembrie procedurile de selectare a candidaturilor procurorilor pentru noile numiri la DNA şi Parchetul General.

Mandatul procurorului general Laura Codruţa Kovesi expiră în 2 octombrie a.c..

Schengen, marea miză 

Mona Pivniceru a promis că numirea noilor şefi ai DNA şi Parchetului public se vor face pe actuala lege, aşa cum au cerut oficialii europeni.

Ministrul se străduieşte să arate Europei că procedurile sunt transparente. Este în joc intrarea României în Schengen. 

De rezultatul raportului interimar din decembrie al MCV va depinde intrarea României în Schengen, cel mai probabil în martie 2013, în cadrul primei întâlniri a Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne).

Magda SEVERIN 

1 COMENTARIU

  1. Cum iti inchipui ca o sa discute sincer despre “rotatia cadrelor”, manevra a la PCR?
    Ei vor sa plece actuala putere si sa fie stapani pe tara, pleaca Scaraoschi vine Sarsaila.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.