Românii aleg în egală măsură muntele și marea de 1 Mai – studiu online HotelGuru.ro

Cei mai mulți români (69%) care urmăresc site-urile de călătorie online și-au planificat o excursie de 1 Mai 2015 cu durata între una și patru zile și cheltuiesc în medie 400 lei de persoană, este concluzia unui studiu realizat în luna aprilie de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Contrar așteptărilor, aproximativ jumătate din respondenți își doresc o vacanță la munte și nu la mare. În topul destinațiilor din România se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei și Delta Dunării.

Totuși, peste 30% dintre respondenți nu își planifică nicio ieșire pentru acest weekend prelungit. Motivul principal este în cea mai mare parte lipsa bugetului.

Aproximativ jumătate dintre cei chestionați au spus că bugetul alocat vacanței de 1 Mai este sub 400 lei. Pentru 32,3% dintre respondenți bugetul se încadrează între 400 și 800 lei de persoană. Peste 65% dintre cei care și-au făcut rezervări pentru 1 Mai și-au achiziționat online pachetul turistic sau cazarea.

Drumeții și petreceri

La capitolul activități, drumețiile și petrecerile ocupă locul principal, însă la fel de apreciate sunt picnicul, grătarul și focul de tabără. Cei mai mulți (41,9%) doresc să își petreacă vacanța alături de familie, un sfert preferă petrecerea sejurului alături de prieteni sau partener iar 17%, alături de colegii de serviciu.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 630 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 16 – 26 aprilie.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 134.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele.

HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul ”Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală cu activitate în domeniul tehnologiei. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.