Românii din străinătate vor putea plăti online taxele și impozitele locale

Începând din iulie, românii din străinătate vor putea achita online taxele și impozitele locale inclusiv cu cardurile emise de băncile din țările în care muncesc, a anunțat astăzi, la 5 ani de la lansarea sistemului electronic de plată online Ghișeul.ro, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor. 

Tot din iulie, instituțiile pentru care se fac plăți prin platforma Ghișeul.ro vor plăti un comision de 1% și nu de 2%, cum este în prezent.

Până în prezent, aproape 250 de primării s-au înregistrat la Ghișeul.ro iar până în prezent au fost efectuate 250.000 de plăți, în sumă totală de peste 70 de milioane de lei.

Numărul tranzacțiilor efectuate prin Ghișeul.ro în primele patru luni din acest an însumează aproape o treime din toate plățile realizate de la lansarea platformei: 75.955 de plăți, în valoare totală de peste 21 milioane de lei.

Lansat în anul 2011, Ghișeul.ro este un proiect derulat în parteneriat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) și Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), care permite plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.