ROMTRAILER RoadShow 2015

3_mercedes-benz-euro-6-trucks-roadshow-pitestiROMTRAILER Service a organizat impreuna cu partenerii sai, Schmitz Cargobull, Bridgestone si Hyva, RoadShow 2015, un eveniment ce a reunit transportatori si reprezentanti ai domeniilor conexe.

Evenimentul, care a cuprins prezentare de produse si servicii, dar si muzica, tombola cu premii si multa voie buna, s-a desfasurat la jumatatea lunii mai si a marcat inaugurarea service-ului ROMTRAILER din Sibiu.

Service ca la… manual

Unitatea este functionala inca din toamna anului 2013 si reprezinta un service de nisa ce asigura efectuarea tuturor operatiunilor descrise in manualul Schmitz, si nu numai, ci si in manualele Hyva, Bridgestone si Knorr-Bremse. Managementul ROMTRAILER a ales Sibiu ca locatie pentru unitatea de service datorita potentialului pe care il ofera traficul intens, fiind o zona tranzitata de toate camioanele ce vin din sudul tarii, pe Valea Oltului, catre Vest, de cele care fac cale-ntoarsa dupa ce au efectuat o cursa si revin catre Capitala sau in zona sudica, dar si o zona aflata in drumul vehiculelor care vin dinspre Moldova si folosesc ruta Brasovului. Un alt mare avantaj este acela ca locatia aleasa beneficiaza de o expunere foarte buna, aflandu-se in vecinatatea Aeroportului Sibiu. „In alegerea acestei locatii pentru deschiderea service-ului a contat foarte mult pentru noi si faptul ca reusisem, in timp, incepand din 2009, sa cream un important nucleu de vanzari in zona“, ne-a explicat Ion Lixandru, administrator ROMTRAILER Service, precizand ca in Sibiu fusese deja demarata constructia unei retele de clienti. „De asemenea, am ales Sibiu pentru ca aici nu exista un specialist dedicat semiremorcilor, tinand cont ca Sebesul era deja acoperit, prin existenta mai multor unitati de service, care se ocupau si de semiremorci. Am pornit la drum in 2009 cu un nucleu tehnic si o locatie inchiriata in 2010. In 2011 am participat la o licitatie pentru a cumpara terenul unde am construit unitatea, in 2012 am obtinut autorizatia, iar in 2013 am demarat constructia propriu-zisa a service-ului“, a continuat Ion Lixandru.

ROMTRAILER „mall“

S-au facut pasi marunti, dar bine conturati, lucrurile fiind calculate cu grija dinainte. „Intai am dorit sa testam piata si am inceput cu un singur om, apoi s-a format nucleul tehnic. Dupa aceasta etapa, am decis sa inchiriem un atelier unde sa se dezvolte o zona de vanzare manopera, pe langa piesele de schimb, pe care deja le vindeam. A urmat achizitionarea terenului si implementarea intregului proces privind service-ul, asigurand toate utilitatile necesare“, a mai explicat Ion Lixandru, subliniind importanta prezentei partenerilor ROMTRAILER, Schmitz Cargobull, Bridgestone si Hyva, in locatiile companiei din Sibiu si Bucuresti. „Putem astfel sa efectuam interventii asupra tuturor produselor celor aflati in portofoliul nostru“, a precizat el. In acest moment, ROMTRAILER Sibiu opereaza cu 8 oameni specializati, dar atunci cand presiunea creste pe vanzarea de manopera, se transfera personal de la service-ul din Bucuresti. In cadrul locatiei proaspat inaugurate, echipa transferata de la Bucuresti are parte de toate conditiile necesare, indiferent ca stau o singura zi sau 5 zile, beneficiind de o camera unde se pot odihni, de toalete si dusuri, astfel incat sa poata performa la nivel maxim. Investitia in service-ul ROMTRAILER de la Sibiu a fost de aproximativ 1,5 milioane euro, utilizati pentru achizitia terenului, de 10.000 mp, si pentru constructia propriu-zisa, suprafata construita desfasurata fiind de 1.826 mp. „Conceptul de la Sibiu este unul complet. In acest moment, service-ul ROMTRAILER opereaza doar pe o jumatate a halei, in cealalta jumatate desfasurandu-si activitatea un partener care face service pentru toate vehiculele cu motor. Astfel, s-a incercat crearea unui service „mall“, unde clientii duc capul tractor la partenerul nostru, iar semiremorca la noi. Operam impreuna, dar fiecare pe segmentul lui“, a conchis administratorul ROMTRAILER Service.

Dezvoltare catre Dobrogea

In cadrul ROMTRAILER, strategia de dezvoltare a fost facuta inca din 2007, iar in acest moment urmatorul proiect vizeaza zona Dobrogei. „Aici suntem descoperiti si, din analizele noastre, este o zona care creste. Pe termen ceva mai lung exista planuri pentru Banat si Moldova, dar, momentan, in acele regiuni avem parteneri extrem de bine pregatiti si nu este necesar sa facem o investitie proprie“, a afirmat Ion Lixandru.

Ion Lixandru (foto stanga), administrator ROMTRAILER Service:

Piata de reparatii vehicule tractate este inca sub presiune si nu da semne de revigorare. Dupa 2008, anul 2012 poate fi catalogat ca un an bun, in aceeasi categorie intrand si prima parte din 2013, dupa care piata a intrat in regres. Concurentii nostri, service-urile ce ii reprezinta pe ceilalti jucatori de pe piata de semiremorci, au inceput sa isi diversifice activitatile, multe service-uri de marca apeland la astfel de strategii. Vorbim despre un tip de business care astazi are nevoie de sustinere din alte domenii, tinand cont, de exemplu, de faptul ca manopera este pentru noi mai putin productiva in comparatie cu unitatile care presteaza servicii de acest gen vehiculelor cu motorizare.“

stoianstoisan

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.