Rotirea cadrelor in MAI continua

In ciuda asigurarilor noului ministru de Interne, Ion Rus, ca nu se vor face schimbari in Politie, saptamana vine cu un nou val de rotiri in functie ale cadrelor. Astfel, prin Dispozitii ale Inspectorului General, incepand de luni, au fost efectuate mai multe modificari ale functiilor de conducere, iar marti, ministrul Rus a numita o noua “sarja”.

Iata modificarile operate luni:

 • comisar-sef de politie Dragota Marius-Catalin, director al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, a fost mutat in interesul serviciului la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, unde urmeaza a fi numit in functie, conform competentelor.
 • comisar-sef de politie Popescu Ion, director al Directiei Control Intern din IGPR se numeste, in interesul serviciului, sa indeplineasca atributiile functiei de sef Serviciu Control in cadrul aceleiasi directii.
 • comisar-sef de politie Marin Iulian-Marcel, sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, se numeste sef la Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul aceleiasi brigazi.
 • comisar-sef de politie Costea Vasile, sef Serviciu Antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.

Ordine de numiri in cadrul IGPR, incepand de marti:

 • chestor de politie Robescu Florentin, adjunct al inspectorului general al IGPR, a fost mutat in interesul serviciului la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, urmand sa preia atributiile functiei de director al acestei structuri.
 • comisar-sef de politie Cucu Claudiu Vasile, director adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al inspectorului general al IGPR.
 • chestor de politie Muntean Lucian-Ioan, adjunct al inspectorului general al IGPR, se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de inspector sef al IPJ Valcea.
 • comisar-sef de politie Nicolescu Constantin, inspector sef al IPJ Dolj, se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al inspectorului general al IGPR.
 • comisar-sef de politie Tanco Alexandru, adjunct al inspectorului general al IGPR, se numeste director al Directiei Control Intern din cadrul IGPR
 • chestor de politie Vasile Viorel, director al Directiei de Investigatii Criminale, se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al IGPR.
 • comisar-sef de politie Tache Vasile, inspector sef al IPJ Dambovita, se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de inspector sef al IPJ Giurgiu.
 • comisar-sef de politie Todirut Ioan-Nicusor, inspector sef al IPJ Suceava, se imputerniceste sa indeplineasca atributiile functiei de inspector sef al IPJ Calarasi. (M.S.)

1 COMENTARIU

 1. Sa vada oameni buni careva si pe seful IPJ Gorj impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala de catre Parchetul Curtii de Apel Craiova de mai bine de o luna pentru fapte savarsite cu intentie asupra subordonatilor gen purtare abuziva, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice! In anul 2011 au existat în jur de 800 de cercetări disciplinare asupra poliţiştilor din Gorj, măsuri dispuse de inspectorul IPJ Gorj, cms. Caragea, în condiţiile în care sunt aproximativ 700 de angajaţi la IPJ Gorj. Multitudinea abuzurilor gratuite la care sunt supuşi poliţiştii, de la comportamentul umilitor cu care acesta ii tratează în faţa persoanelor ce provin din afara instituţiei, la cercetările dispuse nemotivat, ca pe banda rulanta, şi până la sancţiunile disciplinare neechitabile au facut ca mediul de lucru sa fie insuportabil prin starea crescuta de tensiune. Seful IPJ Gorj denigreaza continuu conditia profesionala de politist, exercitand presiuni complexe de natură psihică cu scopul de a sădi neîncrederea între subordonaţi şi de a anihila respectul profesional si uman reciproc, acesta ghidându-se după vestitul slogan ,, dezbină şi stăpâneşte!”. Mentalitatea bolnavă a şefului poliţiei a ajuns până la implicarea în viaţa personală a unora, generând dispute în familii şi la serviciu, alimentând în permanenţă o stare de nemulţumire şi teroare ca pe vremea vechii securităţi comuniste, propriilor subordonati. Mai mult, comportamentul său este identic cu cel al unui stapân de sclavi din epoca feudală prin abuzurile şi jignirile repetate făcute faţă de subordonaţi. Corpul de control a derulat ample cercetari la IPJ Gorj, insa “victimele” controalelor sunt subordonaţii acestuia, iar faptele inspectorului şef au fost

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.