Roviniete prin SMS la Orange, de miercuri

Conducătorii auto pot achita rovinieta prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) începând de miercuri, 5 decembrie, numai în reţeaua Orange, la numărul de telefon 7500, cu un tarif de 5 eurocenţi/mesaj, în urma intrării în vigoare a Ordinului 2166/2012 emis de ministrul Transporturilor. Plata poate fi efectuată în acest mod numai de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare, informează, marţi, CNADNR. Această facilitate de plată a rovinietei a fost dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi operatorul de telefonie mobila Orange.

La achitarea tarifului, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):

* va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzătoare tipului vehiculului (de ex. B54AJV A)

va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS, cu textul “DA”

* va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR:

– seria rovinietei;

– nr. de înmatriculare al vehiculului;

– categoria rovinietei;

– anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile  a tariferii rovinietei).

Ulterior, utilizatorul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese.

În condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenþi/SMS trimis), precizează CNADNR

Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispoziţia clienţilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reţeaua Orange), ce va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00, mai anunţă Compania de Drumuri.

Tipuri de rovinietă

Costul asociat emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un auturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de 7 zile (categorie rovinietă A).

În cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală cu 3,5 tone, tariful este de 5,4 euro pentru 7 zile (categorie rovinietă B).

Vehiculele mai mari de 3,5 t, până la 7,5 t, şi cele de  transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) vor fi taxate cu 3,63 euro/zi (categorie rovinietă C).

Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone, precum şi pentru cele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) se vor plăti 6,21 euro/zi (categorie rovinietă D).

Vehiculele de 12 tone sau mai mult, cu minim 3 axe (inclusiv) plătesc o rovinietă de 7,82 euro pentru o zi (categorie rovinietă E).

Vehiculele de 12 tone sau peste, cu minim 4 axe (inclusiv), sunt taxate cu 9,43 euro/zi (categorie rovinietă F).

Pentru clienţii cu abonament Orange, la tarifele menţionate se adaugă TVA în factura emisă. Pentru deţinătorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

Nu uitaţi să adăugaţi categoria rovinietei după numărul maşinii!

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

    • Fără.
      Pentru clienţii cu abonament Orange, la tarifele menţionate se adaugă TVA în factura emisă. Pentru deţinătorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.