RTCY 2018: Campionii anului

Romanian Transport Company of the Year reprezintă un concurs al exemplelor… care s-a materializat, an de an, în evenimente tot mai mari… și care, încet-încet, se transformă într-o comunitate.

Evenimentul reprezintă o platformă de întâlnire între cererea și oferta de transport, fiind prezenți numeroși transportatori, logisticieni, clienți, precum și furnizori de soluții dedicate acestui segment de piață.

Cea de-a noua ediție a concursului Romanian Transport Company of the Year a fost câștigată de compania H.Essers, care a primit, de asemenea, Premiul special pentru IT, Premiul pentru Management, precum și Premiul pentru Popularitate (cea mai votată companie de către cititorii Ziua Cargo).

Locul al doilea a fost adjudecat de către Logistic E Van Wijk, care a câștigat, de asemenea, Premiul pentru Siguranță Rutieră și Premiul pentru Stabilitate Financiară.

Compania brașoveană Vectra International și-a adjudecat locul al treilea.

La secțiunea „flote mici”, compania câștigătoare a fost Asexpress.

Gala Ziua Cargo s-a desfășurat la jumătatea lunii noiembrie, la Face Club București, evenimentul reunind aproximativ 400 de participanți.

Companiile participante la concurs sunt evaluate de către un juriu alcătuit din autorități, specialiști și asociații patronale: ARR, ISCTR, RAR, Poliția Rutieră, IFPTR, 123Cargo – BursaTransport, FORT, UNTRR, ARILOG, APTE 2002, COTAR, MARSH, Jinga & Asociații, TAPA și Ziua Cargo.

La baza evaluării, au stat mai multe criterii, dintre care amintim: situația financiară (pentru fiecare companie a fost realizat un audit financiar), situația accidentelor și a amenzilor, soluții IT utilizate, programul de pregătire al angajaților, implicarea în acțiuni menite să apere interesele breslei și acte de responsabilitate socială…

Conform regulamentului competiției, compania câștigătoare a titlului RTCY nu mai poate participa la următoarele trei ediții ale concursului.

Pași înainte

RTCY 2018 a reprezentat o ediție a experienței, media finaliștilor fiind de peste 20 de ani de existență. Și, pentru că acest concurs are, în primul rând, menirea de a oferi exemple de bune practici pentru piața transporturilor, este important să amintim câteva direcții pe care le urmează companiile câștigătoare – mai multă putere acordată departamentelor comerciale, care își impun tot mai mult punctele de vedere în fața departamentului de transport. O altă tendință interesantă este angajarea unor manageri cu experiență corporatistă, crearea de structuri și sisteme bine definite, capabile să urmărească și să evalueze performanțele angajaților și, totodată, să răspundă cât mai bine solicitărilor clienților.

Un aspect apreciat de juriul RTCY a fost și întărirea dorinței de a avea un impact pozitiv la nivel de societate. Tot mai multe companii se implică în proiecte de CSR (Corporate Social Responsibility), și nu doar punctual sau întâmplător, ci creând o strategie în acest sens.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

Jeroen Fabry, Business Unit Manager Romania & Bulgaria H.Essers (centru), a primit trofeul RTCY 2018, înmânat de către Adrian Găină, Sales Manager Hankook (stânga)
Locul al doilea, înmânat de către Elena Samoilă, Area Sales Manager MOL Romania, a fost adjudecat de către Logistic E. Van Wijk – Corina Fulea (centru stânga), Tudor Iuga (stânga)
Vectra International a primit trofeul pentru locul al treilea – Marcel Butuza (centru dreapta). Premiul a fost înmânat de către Laura Ionescu, Marketing Manager CTE Trailers, și Mihai Dinu, Managing Partner CTE Trailers
Premiul pentru flote mici a fost câștigat de firma Asexpress – Ady Szabo (centru). Trofeul a fost înmânat de Adina Enache, Marketing Communication Manager Truck&Bus Mercedes-Benz România
Premiul Special pentru IT, oferit de către Dan Cotenescu, manager 123Cargo – BursaTransport (stânga), a fost câștigat de H.Essers
Premiul special pentru Siguranță Rutieră, înmânat de către Eduard Jiroș, Network Development Manager Iveco Romania (stânga), a fost câștigat de Logistic E Van Wijk
Logistic E Van Wijk a câștigat premiul pentru stabilitate financiară, înmânat de Oana Stoenescu, Sales Director Garanti Leasing (centru stânga)
Peter Eriksson, Managing Director Volvo Group Trucks Romania (centru dreapta), a înmânat Premiul pentru Popularitate companiei H.Essers – Vera Vanderheyden, Director Finance & Administration Romania & Bulgaria (centru) și Alexandru Borza, Fleet Operations Manager Romania & Bulgaria (stânga)
Premiul special pentru Managemant a fost adjudecat de compania H.Essers. Trofeul a fost înmânat de Benoit Tanguy, Managing Director Scania Romania (stânga)
Pentru a sublinia impactul semnificativ pe care pregătirea profesională îl are în siguranța rutieră, Ziua Cargo a decernat președintelui IFPTR, Sandor Gabor, Premiul pentru excelență în formare profesională în transporturi

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.