Rue de Bucarest, în Strasbourg

Oraşul francez Strasbourg are o stradă cu numele capitalei României, Rue de Bucarest, inaugurată, ieri, de primarul general Sorin Oprescu, care s-a aflat pentru două zile în vizită oficială, la invitaţia omologului său Roland Ries.

Strada este amplasagă în cel mai nou cartier din Strasbourg, parte a proiectului de urbanizare a zonei adiacente Rinului, la frontiera dintre Franţa şi Germania.

“Astăzi, mai mult poate că niciodată, a sosit vremea colaborării între oraşe şi regiuni. Noul proiect de urbanism ce vizează integrarea comunităţilor aflate pe cele două maluri ale Rinului într-o metropolă transfrontalieră – pentru care va felicit – nu face decât să confirme această realitate”, a declarat Sorin Oprescu, citat într-un comunicat remis redacţiei.

La rândul său, primarul Roland Ries a arătat că “oraşele noastre, Bucureşti şi Strasbourg, deşi străbătute de istorie, nu trebuie privite că muzee; avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie să răspundem noilor provocări, fără a pune în pericol trecutul dar, totodată, fără a ne periclita viitorul”.

strada bucuresti, rue de bucarest1

Oprescu l-a invitat pe omologul său să viziteze Bucureştiul în 2015, invitaţia fiind acceptată. De asemenea, edilul Capitalei a participat la ceremonia de depunere a unei coroane la monumentul dedicat generalului Henri M. Berthelot, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia acestuia la crearea României Mari în 1918. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.