Salariul minim de 800 de lei va încuraja mediul privat

Intenţia Guvernului de a majora salariul minim la 800 de lei va încuraja activitatea din mediul privat, antrenând creşterea consumului şi contribuind, astfel, la crearea de noi locuri de muncă, dar şi la creşterea veniturilor la bugetul de stat, opinează Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR).

“Suma de 800 de lei este plafonul maxim pe care mediul privat şi-l putea permite în creşteri salariale în anul 2013 care se anunţă la fel de dificil ca şi perioada anterioară. Totuşi, măsura reprezintă o necesitate pentru puterea de cumpărare a angajaţilor din sectorul privat, afectată serios în anii crizei de inflaţie şi de diminuarea directă a salariilor”, menţionează ACPR, într-un comunicat.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi, la România TV, că salariul minim ar putea creşte anul acesta de la 700 la 800 de lei.

“Vrem să creştem salariul minim, în bugetul pe 2013, de la 700 la 800 de lei. Asta va aduce ceva fonduri la buget – nu mult, dar va aduce. Asta şi pentru că acum, în mediul privat, avem un salariu de 700 de lei pe cartea de muncă şi restul în mână”, a explicat premierul.

Majorarea salariului minim şi celelalte modificări propuse pentru bugetul de stat pe 2013 vor fi discutate de Executiv cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, care va sosi la Bucureşti în 15 ianuarie.

Amintim că în Programul de guvernare este prevăzut ca salariul minim să ajungă la 1.200 de lei, până în 2016.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.