Schimburile comerciale dintre România şi Belgia au crescut cu 13% în 2013

Volumul schimburilor comerciale dintre România şi Belgia a crescut, în 2013, cu 13% faţă de anul precedent, valoarea acestora depăşind două miliarde de euro. Totodată, investiţiile belgiene au creat 17.000 de locuri de muncă în România, a declarat ambasadorul Regatului Belgiei în România, Philippe Beke, într-o conferinţă de presă.

Belgia a ajuns, în doar patru ani, de pe locul 25 pe poziţia 12 în topul investitorilor străini din România, pieţele preferate de companiile belgiene fiind cele de outsourcing şi nearsourcing din Bucureşti, Bihor, Banat şi Iaşi.

“Pe piaţa românească activează peste 250 de companii cu capital belgian. (…) Nici o companie belgiană nu a părăsit România, ceea ce demonstrează că este o destinaţie de afaceri care prezintă încredere pentru investitori”, a subliniat ambasadorul belgian.

Ambasada Belgiei în România şi Asociaţia Belgiană de Afaceri Belgia – România organizează, în perioada 22 aprilie – 1 mai, cea de-a doua ediţie a evenimentului “Belgian Week” în Bucureşti. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.